Miksi Vihreät ja Oras Tynkkynen (169)

Nyt tulee hieman vuodatusta lauantaiaamulle ja se on poliittista, joten pahoittelen jo etukäteen 🙂

Vilkaisin demarien puoluekokouksen linjanvetoa niiden netistä löytyvistä videotallenteista. Lauantaiaamuna voisi ehkä tehdä jotain fiksumpaakin.

Sattumalta osuin kohtaan jossa käsilteltiin jotain ohjelmapaperin tekstiä tai vastaavaa jonka kannanoton muotoilua jäin hämmästelemään. Olen varmaan naiivi kun kyseinen tekstinpätkä jonka näin alkoi ottaa päähän todella vahvasti. Kyseinen lause löytyi kohdasta missä listataan syitä joiden takia ihmiset osallistuvat politiikkaan (Demarien mielestä). Siellä luki näin:

”Politiikaan osallistutaan koska halutaan itselle ja omalle ryhmälle etuja.”

Virke jatkuu ehkä himpun verran vähemmän tympeästi:

”Poliittinen osallistuminen itsessään voi myös innostaa, ja jotkut haaveilevat politiikasta itselleen ammattia tai ammattimaista harrastusta”.

Eli Demarien virallinen kanta on se, että politiikkaa tehdään ja siinä ollaan mukana (pääosin?) itsekkäistä syistä.

Ei kai tuossakaan mitään suurempaa vikaa ole, mutta kyllä tuo kannanotto tökki koska ne ovat niin vastoin omia perusteitani sille miksi itse olen politiikassa mukana. Nämä omat naiivit syyni olla mukana selittävät sen miksi olen mukana politiikassa ja etenkin juuri Vihreissä. Tuo Demarien lause on myös vahvasti se syy miksi yhä enenevässä määrin minulla on vaikeuksia hyväksyä AY-liikkeen epäsolidaarisuutta ja ties minkä etujärjestöjen itsekkyyttä.

Yllä mainittu itsekkyys vs. yhteinen hyvä -problematiikka on myös yksi niistä syistä miksi pidän niin paljon Oras Tynkkysestä ja hänen tavastaan tehdä politiikkaa. Oras on myös malli ihmisestä joka pyrkii vaikuttamaan asioihin nostamatta kuitenkaan itseään pyrkyrimäisesti ja omaa etua tavoitellen paikkaan jos toiseenkin. Toisaalta on selvää ettei politiikassa pääse vaikuttamaan jollei ole näkösällä ja hae yhä merkittävämpiin tehtäviin. Tärkeintä on kuitenkin jokin muu kuin oma status ja asema.

Toivon todellakin että hän pääsisi Europarlamenttiin meitä edustamaan yhteistyökykyisellä ja asiantuntevalla otteellaan. Tynkkynen osaa jäätävän rauhallisen argumention taidon ja kykenee viemään ilmaston- ja ympäristön suojelun sanomaa sinne missä asioihin voisimme juuri vaikuttaa, eli Europarlamenttiin. Hän on osoittanut myös monen monta kertaa kykyä tehdä yhteistyötä aivan kaikkien poliittisten toimijoiden kanssa.

Koen että Vihreät, Tynkkynen ja minä itsekin pidämme tärkeimpinä yhteistä hyvää emmekä me aja jonkin pienen klikin etuja tai omaa henkilökohtaista glooria.

Siksi Vihreät ja Tynkkynen (169) ovat minun valintani.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.