Ainut pirkanmaalainen eurovaaliehdokas jolla on mahdollisuuksia päästä parlamenttiin on Vihreiden Oras Tynkkynen

Eurovaaleihin on aikaa enää alle kuukausi!

PirkanmaanEhdokkaatPuoli miljoonaa asukasta tarkoittaa hieman yli 9% osuutta maan asukkaista. Tähän suhteutettuna pirkanmaalaisia ehdokkaita (20 tai n. 8% kaikista ehdokkaista) on ihan sovelias määrä.

Tätä jos verrataan pääkaupunkiseudun (Helsinki, Espoo ja Vantaa) vastaaviin lukuihin (asukkaista n. 20%, ehdokkaista n. 36%) näkee sen mistä valtaosa ehdokkaista ponnistaa.

Se mikä itseäni pistää silmiin pirkanmaalaisissa ehdokkaissa on liki totaalinen suurten nimien puute. Ainut teoriassakin mahdollisuuksia omaava ehdokas on Vihreiden Oras Tynkkynen joka on koko pirkanmaan listan ainut kansanedustajatason ehdokas.

On myös todella hämmentävää miten kaikki neljä ”suurta” eli Keskusta, Kokoomus, Perussuomalaiset ja SDP ovat jääneet ilman varteenotettavia pirkanmaalaisia ehdokkaita. Onko meidän pirkanmaalaisten painoarvo näin heikko puolueissamme vai mistä on kyse? Tämä pätee siis myös Vihreisiin ja vaikka Vasemmistoliittoonkin, joilla on yksi ainut pirkanmaalainen ehdokas. Vihreiden osalta onneksi laatu korvaa määrän.

Pienillä puolueilla pirkanmaalaisia ehdokkaita on kiitettävästi ja nostan hattua ihan kaikille ehdolle lähteneille, sillä mielestäni Euroopan parlamenttiin on tärkeä saada väkeä kaikkialta Suomesta.

Vihreät ainut puolue jota äänestämällä saa EU-tasolla ”sitä mitä tilaa”!

Vihreä lanka julkaisi juuri mielenkiintoisen jutun jossa käytiin läpi niitä Europuolueita (tai emäpuolueita) joihden suojiin Suomelaiset MEPit sitten valittuaan siirtyvät ja keitä edustavat. Oli jotenkin hauska huomata miten eniten tätä Eu-puoltaan peittelevät juuri ne puolueet joiden linja eroaa hyvinkin vahvasti kotimaassa siitä mitä EU:n puolella mennään. Tästä räikein esimerkki on liberaali ja mm. maataloustukia vastustava ALDE joka eroaa aika vahvasti kotimaisesta Keskustasta ja sen toiminnasta. Hieman samanmoista toimintaa on hyvinkin konservatiivisella EPP:llä ja sen huomattavasti liberaalimmalla kotimaisella Kokoomuksella.

Samalla tavalla myös viime kausien aikana europarlamentin edustajien kannat tuntuvat puolueiden sisälläkin menevän ristiin ja paljon. Tästä esimerkkejä kannattaa käydä katsomassa vaikkapa nettisivulta joka antaa esimerkkejä siitä miten eri mepit ovat äänestäneet eri tilanteissa. Se on mielenkiintoista luettavaa.

http://www.mitenmeppiaanesti.fi (esimerkkejä äänestyksistä ja meppien äänien jakaantumisesta)
Kuluttajansuoja vaarassa eurovaaleissa? (Vihreän langan selvitys siitä millaisia europarlamenttiryhmiä suomalainen äänestäjä oikeastaan tulee tukeneeksi äänestäessään suomalaispuolueita eurovaaleissa)

oras-kansikuva

Kampanjoinnin loppukiri alkaa!

Vielä ehtii osallistua kampanjan avuksi vaikka Oraksen sivujen kautta: www.oras2014.fi Kaikki apu ja jeesaus tulee tarpeeseen!

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.