Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen johtokunnan kokous 20.2.2014

Kokouksen esityslista löytyy täältä: 20.02.2014 kokous tai sitten voi hakea kaupungin esityslista/pöytäkirjahaulla: http://ktweb.tampere.fi/ktweb/

Kokouksen VAPEJO:20.02.2014 16:00:00 esityslista:

 §  Liitteet   Otsikko
6 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
7 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen
8 Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen
9 Ajankohtaiskatsaus
10 1 kpl Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen toimintasuunnitelman 2014 – 2017 hyväksyminen
11 1 kpl Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen palvelusopimuksen 2014 hyväksyminen
12 1 kpl Perusopetuksen sekä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan palvelusopimuksen 2014 hyväksyminen
13 1 kpl Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tulospalkkiomittaristo vuodelle 2014
14 Tiedotusaineisto

Esityslistasta mietteitä

Palvelusopimuksista varmaan käydään läpi asioita, mutta lyhyesti sanottuna esitylistassa käydään oleellisimmat asiat läpi. Alakoululaisia tulee lisää, yläkoululaisten määrä on melko vakio. Myös varhaiskasvatuksessa tulee lisää tilattavaa. Kustannukset nousevat vuokrien ja muiden osalta 1% – 1,6% kokoluokalla.

Ei kovinkaan yllättävää ja ainkaan ennakkoon ei ole mitään suurempaa tiedossa mikä olisi puhuttanut tai aiheuttanut vääntöä johtokuntatasolla. Sopeutuksia ja säästöjä on haettu ja nyt niitä aletaan sitten jalkauttaa.

Toki osa tavoitteista kuulostaa hienoilta, mutta päästäänkö niihin (esim. tvt:n opetuskäyttöön satsaaminen tuntuu hienolta, mutta onko resursseja varattu?) on toinen asia. Toivon että eVarikon toimintaan satsataan ja mm. 20% sähköisten työkirjojen tavoite toteutuu. Toivon myös että opettajien koulutukseen ja kannustamiseen varataan resursseja vaikka koulut itse tuntuvatkin säästävän juuri ensimmäisenä henkilökunnan koulutuksesta.

Henkilöstön tulospalkkauksen pykälä tuntuu vitsiltä, sillä jotta henkilöstö saisi mitään, tulisi niin koko kaupungin tuloksen kuin oman tuotantoalueenkin pitäisi pystyä ylijäämäiseen tulokseen. JOS nämä kaksi toteutuu, voidaan sitten katsoa tuotantoalueen omia tavoitteita:

”Tuotantoaluetason tulostavoitteet liittyvät työhyvinvoinnin lisääntymiseen, henkilöstön mahdollisuuksien parantumiseen oman työn, sisäisen toiminnan ja palvelujen kehittämisessä ja vuosisuunnitelman 2014 toiminnallisten tavoitteiden toteutumiseen.”

Eli kuten ennenkin, tulee tästä tuskin mitään henkilöstölle asti. Ainakin nykyisessä tilanteessa tällainen tuntuu liki mahdottomalta. Toivottavasti henkilöstön jaksamiseen ja osaamiseen satsataan sitten muuten, kuten niin juhlallisesti strategioissa ja tavoitteissa on kirjattu.

Kokouksen jälkeen

(Katsotaan miten käy, tuskin draamaa luvassa… Raportoin jos ajankohtaisissa asioissa on jotain mielenkiintoista.)

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.