Tesoma-trilogia, osa 3: Lähijunaseisakkeet

Vaikka Nokian suunnan lähijunakokeilu vihdoin on mahdollistamassa junaan nousun myös Tesoman tulevalla seisakkeella, tämä on vasta alkua. 2040-luvulle tehdyissä suunnitelmissa lähijunapysäkkejä on niin Kalkussa kuin Mediapoliksen/Epilän tienoilla ja varauksia lisäseisakkeille on myös vaikkapa Kalkunvuoren kohdalla.

Tulevaisuudessa on tarpeen vauhdittaa Nokian suunnan radan saamiseksi kaksiraiteiseksi ja Nokian ratapihan kehittäminen paremmin lähijunaliikennettä tukevaksi. Näissä seudullisissa projekteissa Tampereella on suuri vastuu ja toisaalta myös paikka kehittää omaa joukkoliikennetasoaan paremmaksi. Riittävän ja mahdollisimman tiheä vuoroväli Tesoman ja Tampereen keskustan välillä on avainasemassa siihen miten paljon alueen asukkaista saadaan siirtymään omasta autosta junan käyttäjäksi.

Samalla tulisi myös parantaa pyöräilyn yhteyksiä Nokian suuntaan, esimerkiksi pohtimalla laadukkaan pyöräbaanan rakentamista radanvartta pitkin lähijunaseisakkeita yhdistäen. Tämä toisi parannusta useamman kaupunginosan sisälle sen kävely- ja pyöräilyinfrassa. 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.