Olen ehdolla Tampereen kaupunginvaltuustoon keväällä 2017! Tuletko mukaan kampanjaan?

Tampereen Vihreät julkaisivat 9.4.2016 20 ensimmäistä kuntavaaliehdokastaan vuoden 2017 vaaleihin. Kyllä, seuraavat vaalit ovat siis liki tasan vuoden päästä!

Minä olen yksi näistä 20:stä istuvan kansanedustajan, parin valtuutetun ja varavaltuutetun sekä muun upean tyypin seassa (lista nimistä löytyy yllä olevasta linkistä).

Olin viimeksikin vuonna 2012 ehdolla ja äänisaaliini (62) ylitti tavoitteen, mutta se ei riittänyt varavaltuutetuksikaan asti, joka avaisi ovet ”oikeaan” päätöksentekoon, eli lautakuntiin. Tällöin minulla oli myös vaimon kanssa pääasiallinen tavoite auttaa muita ehdokkaita pärjäämään ja teimme yhdessä muidenkin kampanjaa kuin omaani.

Toki pääsin äänimäärälläni edustamaan Vihreitä varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen johtokuntaan, mutta se pesti kesti vain kaksi vuotta kiitos ryhmien välisten loikkareiden jotka vaihtoivat puolueita ja näin aiheuttivat paikkajakojen mullistuksen. Vihreiden johtokuntapesti siis käytännössä annettiin Vasemmistoliitolle ettei heiltä olisi mennyt ihan älytöntä määrää luottamuspaikkoja kesken kauden vain yhden ex-kokoomuslaisen takia.

Nyt yritän uudelleen tuoda äänen tai pari Vihreille Tampereella ja tietenkin itselleni, jotta voisin olla mukana tekemässä päätöksiä Tampereen kehittämiseksi paremmaksi paikaksi asua ja elää. Ehkä myös tuoda Länsi-Tampereen ääntä myös lisää valtuustoon.

Yksin tätä voi tehdä vain tiettyyn pisteeseen asti, joten ensimmäinen askel on alkaa kerätä ihmisiä jotka voisivat auttaa tässä hommassa jotenkin. Perustaa jonkinlainen tukiryhmä.

Teemat ja tavoitteet

Sydäntäni lähellä ovat aina olleet ympäristö, opetus, lapset ja nuoret, opetusteknologia, yleinen nörtteily, läntinen Tampere (Kalkku, Tesoma jne.), demokratia, avoimuus päätöksenteossa, energian tuotanto ja kulutus, tuuli- ja aurinkovoiman edistäminen, kaupunkien toiminta ja kestävä kehitys, sähköinen ja älykäs liikenne, joukkoliikenne ratikasta lähijuniin, sähköbusseista autojen yhteiskäyttöön ja ties mihin…

Jotain kuvaa minusta ja kiinnostuksen kohteista saa kun katsoo mitä olen kirjoitellut tännekin nettisivuille kohtuu monta vuotta. On sähköautoista koulujen kehittämiseen ja lautapeleistä (kunta)politiikkaan.

Tukiryhmään?

Näin vuosi steroids for sale usa ennen vaaleja tukiryhmän tärkein tehtävä on ideointi. Mistä voisi kirjoittaa, millaisilla kärkiteemoilla voisi kampanjaa alkaa vetämään, miten voisi kerätä hieman ulkopuolelta varoja kampanjaa varten, missä ja miten voisi yrittää lähempänä vaaleja mainostaa, mihin tapahtumiin voisi osallistua tai itse järjestää jne.

Tukiryhmän pääasiallinen tehtävä olisi siis tässä vaiheessa tällaista pähkäilyä, suunnittelua ja kommentointia. Niin, ja tsemppaamista.

Sitten lähempänä vaaleja alkaa tulla tarvetta sitten hieman erilaiselle toiminnalle. Omalle tuttavapiirille vinkkailua että ”Tuomo on ihan hyvä ehdokas”, flaikuttamista ja luukuttamista jne. Mutta tämä on sitten vasta vuoden vaihteen tienoilla/jälkeen alkava seuraava askel.

Eli mitä tässä yritän sanoa on se, että tuletko mukaan tukiryhmääni?

Perustan myöhemmin sopivaan paikkaan sähköisen keskusteluryhmän (Facebook, Telegram, joku muu… en tiedä vielä) jossa voisimme ideoida kamppista, tekstejä ja muita juonia vaaleja varten.

Palaute, kommentit ja ideat ovat siis enemmän kuin tervetulleita. Tule siis mukaan pistämällä minulle viestiä joko facebookin kautta tai vaikka mailitse, niin pähkäillään tätä yhdessä.

You may also like...

1 Response

  1. 10.4.2016

    […] Tuomo ehdokkaaksi […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.