Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen johtokunnan kokous 30.10.2014

Kokouksen esityslista löytyy täältä: 30.10.2014 kokous tai sitten voi hakea kaupungin esityslista/pöytäkirjahaulla: http://ktweb.tampere.fi/ktweb/

Kokouksen VAPEJO:30.10.2014 16:00:00 esityslista:

 §  Liitteet   Otsikko
57 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
58 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen
59 Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen
60 Ajankohtaiskatsaus
61 Kouluikkuna – vertailutietokanta, Suomen kuuden suurimman kaupungin perusopetuksen kustannusten ja tunnuslukujen vertailu vuonna 2013
62 Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen riskienhallintasuunnitelma
63 1 kpl Kissanmaan perhetukikeskuksen perusparannuksen ja laajennuksen toteutussuunnitelma
64 Varhaiskasvatuksen ja perusopetukseen kuuluvien viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat

Esityslistasta mietteitä

Pykälässä 60 (Ajankohtaiskatsaus) varmaan käsitellään äskettäin julkaistua pormestarin budjettia vuodelle 2015. Mielenkiintoisin on mielestäni uutinen ettei ryhmäkokoja sittenkään nostettaisi kautta linjan n. 1,6 oppilaalla. Tästä kuulen kyllä virkamiehiltä sitten mielelläni lisää.

Pykälässä 61 vertaillaan perusopetuksen kustannuksia ja tunnuslukuja vuodelta 2013. Tästä emme saaneet ainakaan etukäteen kovinkaan laajaa dataa että missä mennään, vain esityslistasta tällainen heitto:

”Eri tunnuslukujen perusteella Tampere sijoittuu suurten kuntien keskinäisessä oppilaskohtaisessa kokonaiskus-tannusvertailussa kolmanneksi edullisimmaksi ( 9 026 euroa/oppilas, vaihteluvälin ollessa 8 109 – 10 723 euroa/oppilas). Toimintokohtaisessa vertailussa Tampereen opetuskustannukset ovat kasvaneet vuosina 2011 – 2013 vertailukohteita jyrkemmin, kuljetus-, ruokailu- ja muun oppilashuollon kustannukset oppilasta kohti ovat pysyneet lähes samalla tasolla. Kiinteistöjen ylläpitokustannukset oppilasta kohden ovat vertailukuntia alhaisemmat ja ne ovat jopa laskeneet jonkin verran. Sisäisiin vuokriin sisältyvät pääomakustannukset sen sijaan ovat kasvaneet ja siinä vertailussa Tampere on kolmanneksi kallein. Toiminnallisissa tiedoissa varsinkin ryhmäkokomittari on osoittautunut epätarkaksi ja kuntien tulkinnat todennäköisesti poikkeavat jonkun verran toisistaan. Oppilashuollon tunnusluvut ovat Tampereella hyvät, peruskoulun päättäneiden tunnusluvuissa olemme keskitason yläpuolella ”

Hyvä että tällaisia datan yhtenäistämisen projekteja on. Ihmettelen vain miksei tällaista ole ollut jo pitkään valtion toimesta saatavilla ja käytössä?

Muuta erityisen mielenkiintoista en tuossa listassa huomannut. Kissanmaan perhetukikeskuksen perusparannuskin varmaan nuijitaan läpi vaikka kustannusarvio taitaakin miljoonalla nousta alunperin odotetusta.

Veikkaan että budjetista riittää puhetta ja ehkä tuota kuntien vertailuakin avataan hieman, mutta muuten aika simppelin oloinen kokous luvassa.

Palaan asiaan jos kokouksessa ilmenee jotain yllättävää

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.