OAJ:n valtuustovaalien ehdokkaiden tavoitteita

Keräsin ehdokastovereitteni tavoitteita heidän lyhyistä esittelyistään OAJ Pirkanmaan nettisivuilta. Käytännössä pystyn yhtymään aivan kaikkiin kommentteihin ja tavoitteisiin joita me ehdokkaat esitämme.

Mihin Pirkanmaan OAJ-YSI ehdokkaat kaipaisivat muutosta tai huomiota? Lajittelin eri ehdokkaiden toiveet, tavoitteet ja kommentit kolmen eri otsikon alle: Järjestön , opetustyön sekä palkkausjärjestelmän kehittämiseen:

OAJ:n kehittäminen järjestönä

 • OAJ:n tulee tehdä toiminnallisempia päätöksiä ja kuunnella suoremmin jäsenkuntaansa. OAJ:n toimintojen ja palvelujen saatavuuteen tulee panostaa. Verkkopalvelut on oltava toimivia kaikilla OAJ:n toiminnan tasoilla. Esim. seuraavat valtuustovaalit tulee olla toteutettu kokonaan sähköisesti.
 • OAJ:n tulee olla yhteiskunnan kehittämisessä enemmän moottori kuin jarru.
 • OAJ:n Opetuksen ja opettajien arvostusta pitää lisätä. Opettaja-nimike on suojattava lainsäädännöllä.
 • OAJ:n oltava vahva vaikuttaja valtakunnallisella tasolla unohtamatta paikallista tasoa, johon tarvitaan kuntakentän muuttumisen mukana lisää satsauksia.

Opetustyön kehittäminen

 • Hanke-hypetyksestä pitäisi päästä perustyön arvostukseen. Opettaja on myös ensisijaisesti opettaja, ei ohjelmistoasiantuntija, koulusihteeri, insinööri tai psykologi. Riittävillä resursseilla opettajille on taattava tarpeellinen määrä tukihenkilöitä esim. tietotekniikkaan ja oppilashuoltoon.
 • Ryhmäkoot tulisi määrätä säädöksin. Ehdotettuja maksimirajoja voisivat olla esim. 1-2 luokilla 18 oppilasta ja 3-9 luokilla 20. Näin mahdollistetaan monipuolisten opetusmetodien käyttö (OPS2016), oppilaiden yksilöllinen opettaminen ja ohjaaminen. Ryhmäkoolla on suuri merkitys opettajien työhyvinvoinnille ja jaksamiselle.
 • Uusi teknologia on tuotava nopeammin ja suunnitellusti kouluihin.
 • On myös satsattava työhyvinvoinnin lisäämiseen. Sekä fyysiseen että psyykkiseen työhyvinvointiin pitää kiinnittää enemmän huomiota. Esimerkiksi jatkuva epävarmuus aiheuttaa stressiä, joka syö työhyvinvointia. Eri opettajaryhmien yhteistyö on tulevaisuuteen kantava voima. Työhyvinvointiin tulisi siis panostaa muutenkin kuin juhlapuheissa.
 • Turhaa byrokratiaa pois.
 • Aikaa oppimiselle ja opetukselle.

Palkkauksen kehittäminen

 • Palkkausjärjestelmän tulisi olla tasa-arvoisempi.
 • Palkkauksen tulee vastata työn haastavuutta, vastuita ja velvollisuuksia. Lisätöiden pitää näkyä palkassa ja opettajan tekemät työtehtävät tulee olla palkan perusta. Työn vaativuuden lisääntyminen on huomioitava palkoissa. Esimerkiksi luokanvalvojakorvausta on laajennettava ja edelleen korotettava. Kokonaisvaltainen kasvatusyhteistyö kotien ja muiden tahojen kanssa tulee huomioida työn määrää arvioitaessa. Kaikkea ei voi piilottaa luokanvalvojan työhön ja yt-aikaan.
 • Luokanvalvojille sekä luokanopettajille on tullut kolmiportaisen tuen myötä paljon lisätehtäviä, tämä työ täytyy ottaa palkkauksessa huomioon. Erityisen tuen järjestelyt tulee resurssoida kunnolla. Lisäksi OAJ:n täytyy terävöittää viestiään vaatimuksissaan erityisopetuksen kehittämiseksi.
 • Uusi opetussuunnitelma tulee lisäämään opettajien yhdessä tekemää työtä. Uuden OPS:n mukaan tuomat muutokset työhön täytyy ottaa huomioon neuvoteltaessa uudesta virkaehtosopimuksesta.
 • Opettajien työolosuhteita on parannettava ja opetusalasta on tehtävä houkuttelevampi työympäristö. Turvallinen työympäristö on sijoitus tulevaisuuteen. OAJ:n valtuuston tulee jatkaa esim. koulujen sisäilmaongelmien esillä pitämistä sekä päättäjiin ja julkiseen mielipiteeseen vaikuttamista kaikin keinoin.
 • Koulutuksesta säästäminen ja resurssien vähentäminen tulee lopettaa.

Tällaisessa listassa on paljon tekemistä, etenkin nykyisessä taloudellisessa tilanteessa, mutta tavoitteita on oltava ja pyrittävä

Trenbolon enanthate är ett ergogent tillskott som har använts av idrottare med målet att öka styrka i viktrummet. På 1990-talet blev Trenbolon enanthate ett populärt tillskott som används av idrottare för att öka motståndsträning. Populariteten för Trenbolon enanthate växte när studier började visa vissa Trenabol- E 10 ml flaska (200 mg/ml) fördelar med styrketräning, särskilt med korta högintensiva övningar. Trenbolon enanthate har varit ett av de mer omfattande studerade kosttillskott. Det har gjorts uppåt 300 studier som utvärderar effekterna av Trenbolon enanthate på motståndsträning, med 70% rapporterande ökad styrka.

vaikuttamaan positiivisella asenteella.

Nyt, opettajat, äänestäkää! Ennakkoon voi sähköisesti äänestää 23.2 asti. Tämä tapahtuu menemällä osoitteeseen www.oaj.fi ja sieltä etsiytyä äänestyssivulle, jossa voit oaj-tunnuksillasi TAI pankkitunnuksilla äänestää.

Pirkanmaan OAJ-YSI väki toki voisi äänestää vaikka minua, numerolla 4!

OAJ: Valtuustovaalie 2014

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.