Vesilahden yläaste ajankohtaisessa kakkosessa (ja uutisissa)

Ajankohtaisen kakkosen ”peruskouluremppa”-sarja rantautui Vesilahden yläasteelle, työpaikalleni, kiitos aktiivisen ysiluokkalaisen joka kirjoitti mielipiteitään oppituntien mielenkiintoisuudesta ja etenkin toiminnallisuuden lisäämisestä.

Kuvausryhmä saapui paikalle ja haastatteli niin rehtoria, muutamaa opettajaa (minua mukaanlukien) sekä etenkin kuvasi oppilaita ja jutteli heidän kanssaan.

Lopputuloksen voi katsoa ainakin helmikuun 2014 ajan Yle Areenasta (linkki Peruskouluremppa, osa 3:een Areenassa).

Itselleni jäi ohjelmasta hyvä fiilis. Oppilaat olivat upean reippaita ja fiksuja, heistä voi olla helposti ylpeitä. Opetusministerin lausunnot osuuden jälkeen (katsottavissa myös Areenassa, koko Ajankohtaisen kakkosen jakson yhteydessä täältä) olivat kohtuu ympäripyöreitä mutta ainakin oli kiva kuulla että jotain yritystä on keskittyä myös opetusmenetelmien pohtimiseen eikä vain oppisisältöihin.

Homman jatkeeksi Yle järjesti vielä Chatin jossa mukana olleet oppilaat pääsivät juttelemaan ohjelman tekijöiden ja mm. Opetushallituksen edustajien kanssa aiheesta. Tästäkin löytyy uutinen Ylen sivuilta: "Ei opettajat haluu luopua vanhoista tavoista" – nuoret haluavat eroon oppituntien pönöttämisestä
chat

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.