Kuntavaaliehdokas Pekkanen (vihr.) esittäytyy

Minut on valittu ensimmäisten joukossa Tampereen vihreiden kunnallisvaaliehdokkaaksi reilusti viime vuoden puolella.

Tämä on toinen kerta kun pyrin Tampereella kaupunginvaltuustoon. Tavoite on tuplata vuoden 2012 tulos, mutta se on tavoite joka ei toteudu itsekseen, joten tarvitsen siihen apuja!

Kuka Tuomo Pekkanen?

Olen fysiikan ja tietotekniikan opettaja ja asun Tampereen Kalkussa. Lapsiperheiden, lasten ja nuorten hyvinvointi sekä tämän planeetan pitäminen meille ihmisille asumiskelpoisina ovat ne syyt miksi olen mukana politiikassa.

Järjestöpuolella olen toiminut Tampereen Vihreiden taloudenhoitajana sekä yleisenä ”netti-niilona” ja hallituksessa varajäsenenä useampina vuosina. Vuonna 2015 perustimme Länsi-Tampereen Vihreät ry:n jonka sihteerinä olen toiminut sen perustamisesta lähtien.

Olen ollut myös mukana AY-toiminnassa niin Vesilahden OAJ:n paikallisyhdistyksen puheenjohtajana kuin myös opettajien luottamusmiehenä. Tällä hetkellä olen myös varapääluottamusmies. Minut valittiin äskettäin OAJ Pirkanmaan alueyhdistyksen hallitukseen sekä YSI-jaoksen puheenjohtajaksi vuosille 2017 – 2018.

Miksi lähdin ehdolle?

Tuleva SoTe-ratkaisu tulee siirtämään ison osan kaupungin tehtävistä maakuntatasolle jolloin kaupungin suurimmaksi yksittäiseksi tehtäväksi tulee kasvatuksen ja koulutuksen toteuttaminen. Opettajana ja pedagogisena tukihenkilönä haluan tuoda aihealueen osaamiseni kaupungin kehittämiseen. Päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten ääni ei mielestäni kuulu päätöksenteossa tarpeeksi.

Tamperetta on kehitettävä ja tehtävä investointeja kohti tiheämmin asuttua keskustaa ja vetovoimaisempaa Tamperetta. Investoinneista haluan viedä ratikkalinjan avaamista eteenpäin, mutta en halua unohtaa myöskään esim. koulukiinteistöjen tai päiväkotien kuntoa ja korjauksia. ”Homekouluista” pitää päästä eroon, lasten ja henkilökunnan terveyden pilaaminen on liian suuri hinta verrattuna korjauskustannuksiin.

Lähijunaliikenne Nokialle, Lempäälään ja Oriveden suuntaan on otettava seuraavalla kaudella kärkihankkeiksi seudullisessa julkisen liikenteen kehittämisessä. Lähijunapysäkki esim. Tesomalle saisi olla realismia 2020.

Vaaliteemat lyhyesti:

  • Lapsiperheiden, lasten ja nuorten lähipalvelut.
  • Tieto- ja viestintätekniikan käytön kehittäminen kaupungin toiminnassa.
  • Lähijunapysäkki Tesomalle, Ratikkareitti valmiiksi ja laadukkaan (sekä vähäpäästöisemmän) julkisen liikenteen kehittäminen.
  • Kaupungin työntekijöiden asema ja jaksaminen.
  • Tampere sähköisen ja älykkään liikenteen kärkikaupungiksi.

Budjetti:

Vaalibudjetti pyörii 1700 € tienoilla, riippuen siitä saanko kerättyä lauta- ja korttipelien tukimyynnillä sekä lahjoituksilla budjettia pelkän oman rahan käytöstä ylöspäin.

Jos haluaisit tukea minun ehdokkuutta rahallisesti, voit lahjoittaa minulle vaikka 10€ Vihreiden lahjoitussivun kautta! Lisäksi kannattaa käydä tykkäämässä vaalisivuani facebookissa: http://www.facebook.com/TuomoPekkanen

Tarkempi budjetti ja vaalirahoituksen selvitys löytyvät budjettisivuiltani.

Tukiryhmään?

Haluaisitko auttaa kampanjassa jotekin? Ideoinnissa? Rahallisesti? Jakamaan flaikkuja? Vinkkaamaan minun ehdokkuudesta tutuillesi? Ota yhteyttä sähköpostitse (tuomo.pekkanen@gmail.com) tai facebookin sivuillani ja kerro mitä voitaisiin tehdä yhdessä!

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.