Miksi Pekka?

Mitä on tapahtunut maailmalla viimeisen 5-6 vuoden aikana? Mikä on ollut Suomen rooli maailman tapahtumissa ja miten paljon tästä voi syyttää tai kiittää nykyistä istuvaa presidenttiä?

Tapahtunut on paljon, ikävää ja pelottavaa. Suomen presidentin rooli näissä on lähellä nollaa.

Mediassa on tuutattu analyysiä Niinistön presidenttikaudesta, joiden mukaan suurvaltojen johdon tapaaminen ja ilmastonmuutoksesta sivulauseissa puhuminen on ollut jotain suurta ja ihmeellistä. Suomi on profiloitunut EU:ssa ilmastopäästöjen näkökulmasta laskennallisen päästökikkailun ja jarruttelijan roolissa. Samalla Suomi on vähentänyt rankasti kehitysavun määrää ja pienentynyt rauhantyön tekijänä. Saako tästäkin syyttää tai kiittää presidenttiä?

Ei oikeastaan.

On selvää että Suomen nykyinen hallitus on suurempi syypää tähän ulkopoliittisen pienentymisen suunnalle ja ilmastopolitiikan nössöilylle. On kuitenkin muistettava, että presidentti Niinistö kuuluu tismalleen samaan viiteryhmään kuin nykyinen hallitus, eikä näissä asioissa juurikaan ole kuultu kritiikkiä tai toisensuuntaisia ehdotuksia presidentin suunnalta. Puheita on ollut, tekoja ei.

Niinistön ja nykyhallituksen johtama Suomi ohjaa meitä väärään suuntaan. Menemme kohti hajoavaa Eurooppaa, epävakaata Itämeren aluetta ja yli 2 asteen lämpenevää planeettaa.

Valitsemalla Haaviston presidentiksi, yksi osa muutoksesta olisi tehty. Haaviston valinta presidentiksi olisi tärkeä merkki siitä, että me haluamme aktiivisemman, rohkeamman ja tasa-arvoisemman Suomen, Euroopan ja maailman myös tuleville sukupolville.

Seuraava askel onkin äänestää samojen arvojen ja tavoitteiden puolesta eduskuntavaaleissa.

#siksipekka

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.