XCOM: The Board Game

X-Com on minulle rakas tietokonepeli vuosikymmenten takaa, 90-luvun alkupuolelta. Uusin versio pelistä on myös PS3:n kiintolevyllä mutta sitä ei ole vielä tullut pelattua kunnolla läpi. Aikoinaan hankin alkuperäisen UFO: Enemy unknown ja sen jatko-osan Terror from the Deepin PS1:lle ja siihen lisälaitteeksi hiiren että peliä oli järkevä pelata pleikkarilla.

Nyt kun sitten Fantasy Flight Games julkaisi lautapelin aiheesta, ostin sen enemmän asiaa miettimättä, vaikka luinkin netistä että kyseessä on resurssienhallintaa ja yhteistyötä, eikä tietokonepelin tärkein osa, taktisen tason vuoropohjainen taistelu, ollut osa peliä oikeastaan lainkaan.

Lisäksi peli vaatii jonkinlaisen puhelimen, tabletin tai tietokoneen jolla pyöritetään pelin omaa ohjelmistoa, joka vie peliä eteenpäin ja toimii tiettyjen asioiden kirjanpitäjänä. Lisäksi pelissä on reaaliaikainen ”Häsellysosuus” jossa vuorotellen eri pelaajat tekevät omia tehtäviää.

Peli on parhaimmillaan neljällä pelaajalla. Yksi on tiedemies, toinen hoitaa rahoituksen ja ohjaa Interceptorit ampumaan ufoja alas, kolmas hoitaa maajoukkojen käskytyksen ja neljäs on vastaa satelliiteista ja kommunikaatiosta. Yksinpelinäkin tätä voisi pelata mutta eipä se kovin kaksinen kokemus ole.

Itselleni pelistä jäi hyvä fiilis, sillä se on sopivan simppeli oppia, mutta vaikeustasojen noston kautta tuo haasteita kokeneemmillekin pelaajille ja onhan sen komponentitkin ihan komeita katsella ja hypistellä. Laadukas peli siis kautta linjan. Lisäksi pelin digitaalinen osio toimii erinomaisesti.

Alla videoarvostelu ja -esittely pelistä!

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.