Tilaajapäällikön valinnan tärkein peruste on puoluekirja?

Aamulehti uutisoi että Tampereen kaupungin tilaajajohtajan vakinaiseen virkaan ollaan valitsemassa uutta henkilöä ja että (lainaus lehdestä) ”Sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtajan Pekka Salmen mukaan demarit lähtevät siitä, että tilaajapäällikön paikka pysyy sdp:llä. Kukaan ei kuitenkaan myönnä, että näin olisi etukäteen Tampereen uuden valtaryhmän eli nelosten neuvotteluissa sovittu. ”

En edelleenkään pysty ymmärtämään miten voidaan perustella virkamiesten valintaa poliittisin perustein tai puoluekirjan mukaan. Luottamustehtävät apulaispormestareineen/pormestareineen ymmärrän koska ne valitaan aina tasaisin väliajoin uudelleen (melko) demokraattisilla periaatteilla, mutta virkamiesten valintaa tällä tavalla en. Tämä on mielestäni Kekkoslovakian aikaista toimintaa eikä pitäisi kuulua enää missään kaupungissa tai kunnassa hallinnon tapaan toimia.

Noinkin tärkeään (ja kovapalkkaiseen?) tehtävään tulee valita vain ja ainoastaan pätevin henkilö. Meillä ei ole kaupunkina varaa ylläpitää palkkio-/eläkevirkoja (demari)poliitikoille.

Jos vaaditaan avoimuutta ja uudistuksia hallintoon, tulee vaatia myös sitä ettei puoluekirjalla ole minkäänlaista painoarvoa virkojen täytössä MILLÄÄN tasolla kaupungin organisaatiossa?

(Tehtävään siis haki 35 henkilöä aika monenkirjavilla taustoilla. )

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.