Sähköautoilijan mobiilisovellukset ja latausavaimet

Tein lyhyen tutkailun (pika)latausjärjestelmien käytöstä appien ja latausavainten (RFID) näkökulmasta.

Omassa ajamisessa olen päätynyt (Nissanin ”1e/kk koostelätkän” sijaan) hankkimaan Helenin, K-Latauksen, Plugitin ja Rechargen lätkät/tilit sekä ABC-mobiilin. Näillä olen pärjännyt omissa kotimaan ajoissa hienosti. Jos tulisi matkailtua autolla ulkomailla, se voisi olla sysäys hankkia esim. Nissanin ”koostelätkä/-tili” helpottamaan latausvaihtoehtojen kanssa puljaamista.

Tesla-lataukset unohdetaan tässä videossa myös totaalisesti… koska Teslan supercharger-jutut ovat niin oma juttunsa jotka eivät oikein koske muita sähköautojen omistajia (avautuivat Teslojen latauspisteet muillekin autoille tai ei). Sekin toisi tähän mukaan vain yhden appin ja tilin lisää mihin rekisteröityä.

You may also like...

2 Responses

  1. J. Jörgensen sanoo:

    Voi pyhä jysäys! Ihanko luulet, että meitä suurta enemmistöä suomalaisista, jotka ajavat vielä kauan perinteisillä polttomoottorikotteroilla, kiinnostavat sun lätkäsi ja appisi? Koita nyt mies aikuistua leikkiautovaiheesta. Me elämme edelleenkin pitkien välimatkojen ja talvisten pakkaskelien maailmassa, jossa varsin usein täällä maalla tarvitsee myös kuskata tavaraa peräkärrissä. Aikuistumisen toinen vaihe on sen ymmärtäminen, että koko ilmaston lämpeneminen hiilidioksidipäästöistä johtuen on täyttä potaskaa hyväuskoisten hölmöjen rahojen lypsämiseksi – varsinkin täällä Suomessa, jonka osuus noista karmeista päästöistä on promillen luokkaa. Että appeja ja lätkiä vaan, kivakiva!

  2. Jos tarjolla ei ole omaan käyttöön sopivaa täyssähköautoa niin ei sellaista kannata ostaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.