24 000 km ja 10 kk Nissan Leaf -sähköautolla

Lyhyt päivitys Nissan Leafilla ajamiseen.

Nyt kun takana on n. 430 tuntia ja 24 000 km 10 kk aikana autolla, voisi päivittää nuo kustannukset ajantasalle.

Keskikulutus näyttää olevan siellä n. 15 kWh / 100 km tienoilla omalla työajollani, jossa vältetään 100 km/h tai nopeampia osuuksia. Näitä nopeuksia tulee ajettua vain kun käydään vaikkapa Haminassa tai muutoin pidemmillä reissuilla.

Lisää tekstiä aiheesta löytyy 4 kk ajamisen jälkeisestä tekstistä, joka kannattaa vilkaista jos haluaa tietää perusteista ja periaatteista joilla tätä kirjanpitoa teen.

Tärkein huomio on kuitenkin se, että arvioin kerron käytetyn energian 1,25:llä, eli oletan että auton sanoma käytetty energia vaatii 1,25 kertaisesti latausenergiaa (akuston häviö energian muutoksessa jne.) Jos jättäisin tuon huomiotta, saisin vielä mairittelevampia tuloksia. Likimain kaikki paitsi arvon alentuma on otettu huomioon laskuissa. Latausenergiat muualla kuin kotona ladattuna on arvioitu ja kun teen 12 kk laskelman, tarkennan näitä arvoja jos se on vain mahdollista.

Itse ajamisesta on sanottava että Leaf on ollut erinomainen auto ajaa.

Huhtikuusta lähtien olen myös päässyt nauttimaan huomattavasti halvemmasta sähköstä kun vaihdoin sähkösopparini pörssisähköksi ja lataan autoa kotona yöllä halvimman sähkön aikana. Tällöin lataussähkön hinta on veroineen ja siirtoineen 8-9 sentin tienoilla/kWh. Oletan nyt kuitenkin kustannuksissa hieman optimistisesti maksavani 10 snt/kWh kaikesta kotona lataamastani sähköstä.

Kustannukset

Kustannukset

Kokonaiskustannukset

Kokonaiskustannukset

Lataamiset eri paikoissa ja niiden kustannukset

Lataamiset eri paikoissa ja niiden kustannukset

Edit: renkaitten kulumisen osuus on taulukossa ja kuvioissa väärin. Tämä nostaa hieman käyttökustannuksia, sillä sen pitäisi olla tietenkin 240 € eikä 100 €. Tämä ei paljoa vaikuta kokonaiskuluihin joten jätän sen korjaamatta ja palaan tarkemmalla listauksella sitten kun täysi vuosi on ajettu.

You may also like...

1 Response

  1. 24.8.2016

    […] 24000km ja 10 kk Nissan Leaf -sähköautolla (16.6.2016) […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.