Tesoma-trilogia, osa 1: Täydennysrakentaminen

Tesoman alue toimii läntisen Tampereen toisena isona keskusalueena Lielahden alueen ohessa. Alueen täydennysrakentamista ja kehittämistä onkin viety eteenpäin pala kerrallaan, voimassa olevan yleissuunnitelman pohjalta.

Tiiviimpi rakentaminen Tesoman keskustan ympäristössä jatkuu ja myös lähijunaseisakkeen kautta julkisen liikenteen palvelut parantavat Tesoman saavutettavuutta. Alueen kehittämisestä ja tiivistämistä onkin jatkettava, huomioiden erityisesti seuraavia asioita:

  • Pyöräilyn ja jalankulun väylät oltava liikennesuunnittelun keskiössä.
  • Tesoman valtatien yli saatava kevyen liikenteen silta joka yhdistää Tesoman valtatien itäpuolen suoraan lähijunaseisakkeeseen.
  • Tesomankadun sekä lähijunaseisakkeen alueen täydennysrakentamisessa taloyhtiöiden yhteiset pysäköintilaitokset, yhteiskäyttöautot ja alueella toimiva palvelutasoltaan laadukas joukkoliikenne mahdollistavat matalan parkkinormin käytön ja sitä kautta myös kohtuuhintaiset asunnot
  • Rakennettavien asuntojen tulisi sisältää monipuolista asuntotuotantoa ja mm. riittävästi perheasuntoja
  • Erityistä huolta on pidettävä Myllypuron alueen Natura-alueesta ja siitä, että täydennysrakentamisessa varmistetaan riittävät virkistys- ja ulkoilualueet alueen asukkaille

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.