OAJ:n valtuustovaalit 2014

Olen ehdolla OAJ:n valtuuston vaaleissa OAJ-YSI Pirkanmaan alueella, Pirkanmaan opettajien vaaliliitossa.

Ehdokasnumeroni on 4.

OAJ: Valtuustovaalie 2014

Kuka minä olen?

Nimeni on (kuten nettisivun osoitteesta voi päätellä) Tuomo Pekkanen ja olen toiminut fysiikan ja tietotekniikan lehtorina Vesilahden yläasteella nyt vajaat 10 vuotta. OAJ:ssa olen toiminut paikallisyhdistyksessä puheenjohtajana. Tällä hetkellä toimin luottamusmiehenä, paikallisyhdistyksen varapuheenjohtaja sekä Vesilahden ja Lempäälän edustajana alueyhdistyksen YSI-jaoksessa.

Toimin Vesilahden kunnassa myös tieto- ja viestintätekniikan ylläpitäjänä sekä koordinaattorina. Käytännössä siis ylläpidän opilaskoneita sekä -verkkoa, johdan kunnan koulujen TVT-työryhmää sekä toimin seutukunnallisissa yhteistyökuvioissa Vesilahden edustajana (kun on puhe koulupuolen tvt-tekniikasta ja pedagogisesta kehittämisestä).

Olen myös vuoden ollut Tampereella varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen johtokunnassa varsinaisena jäsenenä Tampereen vihreiden edustajana sekä aikaisemmin pari vuotta Vesilahden kunnassa sosiaali- ja terveyslautakunnassa sitoutumattomien mandaatilla.

Miksi lähdin ehdolle?

Mietin ehdokkaaksi lähtemistä pitkään, sillä halusin pohtia onko minulla annettavaa OAJ:lle jos vaikka pääsisin valtuustoon. Lopulta tein päätöksen että lähden ehdolle sillä ajatuksella, että haluan yrittää vaikuttaa OAJ:n toimintaan sen sisältä käsin.

Mielestäni OAJ ja AY-liike yleensäkin tekee tärkeää työtä puolustaessaan työntekijöiden oikeuksia mutta usein AY-liike on esiintynyt myös epäsolidaarisena ja yhteiskunnan kehittämistä jarruttavana voimana. Tästä en pidä.

Itse toivoisin OAJ:n olevan yhteiskunnan muutoksen moottori, ei jarru. Toisaalta moottori ei toimi ilman polttoainetta, säännöllistä huoltoa ja huolenpitoa (= resursseja) ja eivät ne moottorijarrutuksetkaan ole ihan typerä asia käyttää tarpeen mukaan.

Muutos on kuitenkin välttämätöntä, sillä tuntuu siltä että se maailma missä oppilaat nyt koulussa liikkuvat ja opiskelevat eriytyy jatkuvasti nopeammin ja nopeammin siitä maailmasta jossa he kotonaan aikaansa viettävät.

OAJ:n tulee olla vahvasti mukana varmistamassa sitä että me opettajat pystyisimme auttamaan nykypäivän lapsia saamaan niitä taitoja ja tietoja joilla pärjätä heidän aikuisuudessaan, niin kotona kuin työelämässä.

Muutokset ovat aina raskaita ja kuntien taloudellisen tilanteen puskiessa omat paineensa myös työntekijöiden päälle me opettajat tarvitsemme kaiken tuen minkä saamme, etenkin oman ammattijärjestön suunnalta.

Tavoitteenani on siis olla mukana tekemässä OAJ:stä ketterämpi ja solidaarisempi, muutoksissa ja tiukissa tilanteissa opettajia tukeva järjestö.

Lisätietoja

Minut löytää facebookista sekä Twitteristä joten seuratkaa ja tykätkää 🙂

Jos haluat lukea lisää ajatuksiani koulusta, opetuksesta ja vaikka ammattiyhdistysliikkeestä, niin alta löytyy viimeisimpiä kirjoituksiani eri aiheista:
OAJ, AKAVA ja kokoomusministeri kytkemässä sosiaalituet vastikkeellisemmiksi
Kolmannes opettajista harkitsee alan vaihtamista. En ihmettele miksi.
Jo joutui armas aika ja €€€ suloinen…
ITK 2013 raportti 1 ja raportti 2
Long Play ja nettinatiivien kädettömyys
”Koulukirja voittaa vielä Tabletin” (Ylen uutisesta)
Opettajana olemisen ihana keveys
Koulut ja oppilaitokset avainasemassa nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisemisessä
Sähköisistä oppimateriaaleista ja opetuksen kehittämisestä
Perusopetuksen tuntijaon uudistamisesta
Tampereen lukiokoulutus säästöjen kynsissä

Lisää kouluihin liittyviä tekstejä löydät täältä: Artikkelihaku (koulu)

Olen kirjoittanut myös raportteja Tampereen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen johtokunnan kokouksista ja jos minut valitaan OAJ:n valtuustoon, lupaan kirjoittaa myös valtuuston kokouksista ja tapahtumista blogitekstejä, jotta väki halutessaan näkisi mitä valtuustotyö on ja mitä siellä on päätetty/tehty.

You may also like...

1 Response

  1. 28.12.2014

    […] OAJ:n valtuustovaalit 2014 […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.