Nukutun yön jälkeen…

Eduskuntavaalithan olivat katastrofi vihreille ja suuri voitto perussuomalaisille. Oikeastaan kaikki muut vain hävisivät erinäisiä määriä paikkoja ja pitävät tätä (Keskustaa lukuunottamatta) torjuntavoittona.

On mielenkiintoista nähdä millaista politiikkaa Persut ajavat ja onko SDP samassa hallituksessa.

Ihmetyttää että äänestäjiä ei kiinnostanut muuta kuin melskata ja jeesustella vaalirahakohun jälkeen. Antti Kaikkonen ja Ilkka Kanerva jatkavat vieläkin eduskunnassa ja suurin osa Kokoomuksen edustajista (pirkanmaalla kaikki paitsi yksi) ei vaivautunut tekemään ennen vaaleja vaalirahailmoitusta.

Pelottaa ajatella mitä vanhan teollisuuden ostamat/tukemat ehdokkaat (ja menneisyyteen jämähtäneet keski-ikäiset äijät) saavat aikaiseksi hallituksessa. Siinä ei paljoa köyhiä, luontoa, avoimuutta, eurooppalaisuutta ja reiluutta mietitä.

En ole vielä katsonut tuloksia sen tarkemmin mutta toivottavasti edustajien keski-ikä edes tippui ja saimme naisia lisää eduskuntaan. Suurten ikäluokkien agenda on tullut ja tullee kyllä edelleen painamaan tulevaisuuden (=nuorien) toissijaiseksi asiaksi.

Kapitalistit, sovinistit, konservatistit ja rasistit juhlivat näiden vaalien jälkeisessä ”uudessa Suomessa”. Kansa on puhunut.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.