Matkapäiväkirja, päivä 5

Huomenta yöjuna ja Offenburg
Heräsimme 05:30 ystävällisen konnarimme herätykseen ja siihen että ”hyttimme” oli tautisen kylmä. Alkumatkasta oli todella kuuma joten käänsin termostaatin kylmälle. Kun nukkumaan mennessä oli jo viileä käänsin sen takaisin lämpimäksi mutta eipä se näemmä auttanut. Peiton alla tuli siis hikoiltua ja kurku oli kipeä. Tiina sai nukutuksi tosi huonosti mutta itse yllättäen nukuin ihan hyvin.

Offenburgissa sitten heräsimme aika erilaisiin maisemiin kun olimme saapuneet tasaisesta maastosta alppien juurille. Siispä komeiden maisemien kera junalla St. Georgeniin.

20110610-184511.jpg

St. Georgen
Meidät tultiin hakemaan asemalta isäntämme herra Starostan toimesta ja hän esitteli meille työpaikkansa ja kävimme mm. morjenstamassa opettajainhuoneen asukkeja ja koulun rehtoria.

Tämän jälkeen kävimme hetken lepäämässä, suihkussa ja syömässä aamupalaa majapaikassamme, herra Starostan kotona. Lepohetken jälkeen meidät vietiin kävelyretkelle metsään ja syömään paikalliseen gasthausiin. Ruoka oli todella hyvää.

20110610-105801.jpg

Eilinen alkoi jo painaa Tiinan jaloissa joten siitä paluumatkalta otetun kuvan virnistys. Taustalla ystävällinen isäntäperheemme Felix ja Zita Starosta, joiden koti on tapaus jo itsessään ja se on jopa myynnissä joten ei muuta kuin rahaa tiskiin. Kodilla on jopa oma myynti-ilmoituksena toimiva nettiosoite: http://hausnummer28.info/

20110610-184521.jpg

Vatsa kylläisenä ja raittiissa ilmassa komeissa maisemissa käveltyämme palasimme taas lepäämään ja seurustelemaan isäntiemme kanssa. Saimme myös pestä pyykkiämme heidän koneellaan joka oli todella tärkeää sillä näin pystyimme pakkaamaan paljon vähemmän vaatteita mukaamme reissulle.

Sitten kävimme vielä illasta vieraana Königin perheen luona syömässä iltapalaa ja vaihtamassa kuulumisia.

Molemmat perheet ovat siis minulle tullut tutuksi Veailahden koulun vaihto-ohjelmasta ja vietin itse pari kolme vuotta sitten viikon samalla paikkakunnalla ja taas itse isännöin Tiina kanssa vieraita Suomessa.

Oli siis mukava ja pitkä päivä. Uskon että ei kestä kauaa että nukahtaa ja nukkuu sikeästi.

20110610-111049.jpg

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.