Puheeni Vihreiden puoluekokouksessa

Hyvä puoluekokousväki

Kuilu työn ja kotiolojen arjen ja perusopetuksen arjen välillä tuntuu kasvavan yhä nopeammin ja nopeammin. Poliittisesti vesitetyt opetussuunnitelmien uudistukset kehittävät peruskouluamme yksinkertaisesti liian vähän ja liian hitaasti.

Esimerkiksi En ole vakuuttunut siitä että voimme tarjota koululaisillemme heidän tarvitsemiaan Tieto- ja viestintäteknisiä valmiuksia ja taitoja. Toisena esimerkkinä hitaasta kehityksestä voisin antaa uskonnon opetuksen muuttamisen kaikille yhteiseksi uskontotiedon ja filosofian fiksuksi kokonaisuudeksi joka vain ei tunnu menevän läpi, ei sitten millään. Miten voisimme parantaa kouluviihtyvyyttä jos lapset ja nuoret eivät koe koulun tarjoavan heille mahdollisuuden oppia itselleen tulevaisuudessa hyödyllisiä tietoja ja taitoja.

Toivonkin, että me vihreät olisimme aktiivisesti rohkeamman varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen kehittämisen ja modernisoimisen kannalla.

Ville Niinistökin sanoi eilen fiksusti, että maailman parasta koulua ei tehdä säästämällä. Tähän on helppo yhtyä, mutta oman kokemuksen mukaan on todella vaikea saada konkretisoitua tätä tavoitetta niin valtion kuin kuntienkin tasolla.

Tehdään siis konkreettisia asioita koulutuksen tukemiseksi, ihan kaikilla hallinnon tasoilla.

Kiitos

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.