Pääministeri-peli

Pääministeri-peli on peli, jonka Keskusta on puolueena tehnyt eduskuntavaalien varainkeruuta varten. Itse sain tämän käsiini erään tuttavan kautta ja päätin testata, olisiko tässä jotain innovatiivista ja uutta.

No ei ollut.

Pääministeri-peli on puhdas Afrikan Tähti -klooni. Samoin paketista löytyvä toinen peli, eli Ministeri Mylly, on sitten Kimble -klooni. Tuttu ja turvallinen valinta. Itse tosin olen lopen kyllästynyt siitä, että jos lautapelejä halutaan käyttää jonkin asian ajamiseen, niin niistä peleistä tehdään AINA Afrikan Tähti -klooni. Oikeasti, nyt mainostoimistot ja muut lautapelien tekijät, ottakaa nyt opiksi ja katsokaa mitä maailmalla on tarjolla! Pystytte parempaan!

Pääministeri-peli on ihan ok komponenteiltaan ja siinä on ihan kivojakin puolia, mutta totaalinen noppatuuripeli se on. Itse asiassa siinä on muutama ominaisuus joka aiheuttaa minulle enemmän tuskaa ja ahdistusta kuin Afrikan Tähden pelaaminen, joka jo on saavutus itsessään.

Ps. Vaikka tosiaan olen itse Vihreiden toiminnassa mukana, enkä ole Keskusta-puolueen kanssa mitenkään läheisissä väleissä, on tämä peli arvioitu nyt lautapelinä eikä vaalikrääsänä. Haukkuisin tämän pelin riippumatta siitä mikä puolue sen taustalta löytyisi. Toisaalta harmittaa että kun lautapelejä käytetään politiikassa, se tehdään näin tylsän perinteisellä tavalla.

PPs. Jos pidät Afrikan Tähdestä, pidät myös tästäkin pelistä.

You may also like...

1 Response

  1. 23.12.2015

    […] Pääministeri-pelin arvostelu (lautapeliarvostelu Keskustan varainkeruupelistä) […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.