Nissan Leafin etäkäytön ongelmia

Yksi kiva juttu Leafissa on ollut se, että sen sisätilan lämmityksen tai viilennyksen on voinut käynnistää etänä kännykällä. Tärkein ja eniten käyttämäni ominaisuus on ollut katsoa akun tila kännykän kautta pidemmillä reissuilla Haminaan. Näitä on voitu käyttää myös Nissanin nettisivujen kautta, mutta iOS ja Android -kännykkäsoftat ovat olleet enemmän tai vähemmän käyttökelpoisia ja nopeampia kuin ”oikean” tietokoneen kaivaminen esille.

Näyttökuva 2016-03-04 kello 23.42.36Ei sinänsä, Nissanin kännykkäsoftan eka versio jota käytin oli ruma ja vanhanaikainen eikä tämä uusinkaan versio ole mitenkään hurjan hieno. Se toi mukanaan paremman pääsyn ajotietoihin, mutta nopea se ei ole silti käyttää sillä keskusteluyhteyden saaminen autoon kestää aina pikkasen turhan kauan. Tämä taasen johtuu siitä että autossa taitaa olla GPRS-tason datayhteys jota pitkin tiedot ja komennot autoon ja sieltä takaisin putkitetaan.

Monella on ollut ongelmia tässä yhteydessä ja sitä ei tosiaan uusi softaversiokaan tainnut auttaa. Itselläni ongelmia ei ole juurikaan ollut ja yhteydet ovat paria poikkeusta lukuunottamatta toimineet hyvin. Mutta eivät enää.

Hankin myös älykellon (Pebble Steel) jolla pystyin katsomaan kellosta akun tason ja laittaa ilmastoinnin päälle, suoraan kellosta. Oli erittäin kiva ominaisuus joka ohitti hitaan kännykkäsoftan. Ihan täydellinen tuokaan ei ollut koska se ei aina saanut yhteyttä autoon ja usein piti hinkata sitä päälle ja pois että se haki auton tiedot. Mutta sekään ei toimi enää. Niin kuin ei toimi mikään mobiili tapa tsekata auton tietoja. Vain nettisivujen kautta pääsee autoon käsiksi.

Marketing banner.pt

Syypää tähän on Nissanin ongelmat tietoturvan kanssa. Lisää voi lukea vaikka täältä: Tietoviikon uutinen

Nyt korpeaa kohtuu paljon koska tämän ongelman korjaamisessa kestää ja kestää. On oikeasti kätevää pitkillä matkoilla katsoa missä vaiheessa lataus on ihan vaikka sieltä huoltoaseman sisältä käsin eikä tarvitse käydä katsomassa latauksen tilaa laturilta. Toki ilmankin voi elää, mutta harmillista tämä on.

Enkä kirjoita nyt edes siitä miten tärkeää Nissanin on tilkitä systeeminsä turvalliseksi, mutta toivon ettei siinä samalla tapeta mobiiliappien käyttökelpoisuutta. Tahdon meinaan älykännykän Leaf-softan takaisin!

You may also like...

1 Response

  1. 27.8.2016

    […] Nissan Leafin etäkäytön ongelmia (4.3.2016) […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.