Lisää kasvispohjaista lähiruokaa Tampereen ruokaloihin

Pirkanmaalaisissa laitoksissa ja kouluissa tulee tarjota entistä enemmän laadukasta, ekologisesti sekä eettisesti kestävää ja kasvispainotteista ruokaa.

Nykyään kotimaisen ja proteiinipitoisen kasvisruoan tarjonta on lisääntynyt Härkiksen ja Nyhtökauran kaltaisten tuotteiden tultua markkinoille. Laadukas kasvisruoka on maittavaa ja ravintoarvoltaan tasokasta.

Kaikissa ruoan raaka-aineissa jauhoista kalaan ja naudanlihasta kananmuniin tulee suosia lähituotantoa. Lähiruoan tukeminen auttaa paikallisia toimijoita, samalla ollen ympäristöteko kuljetusketjujen pysyessä lyhyinä. Ruoan alkuperän tiedostaminen on myös tärkeä arvo itsessään.

Kuntien tulee tiivistää yhteistyötään oman alueensa ruoantuottajien kanssa. Samoin kuntien pitää kilpailutuksissa sekä ruokahuollon ulkoistuksissa nostaa voimakkaammin esille eettisen, lähellä tuotetun kasvispainotteisen ruoan merkitystä.

(Kirjoitettu yhdessä Tiina Jarvanteen kanssa)

Vegaanisia ruokajalosteita on jo ties millaisia. Ja ne (jopa) maistuvat pääosin ihan hyviltä.

Eettisesti tuotettua lähiruokaa REKO-lähiruokaketjusta hankittuna.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.