Kunnallisvaalit 2017

Minut on valittu ensimmäisten joukossa Tampereen vihreiden kunnallisvaaliehdokkaaksi.

Tämä on toinen kerta kun pyrin Tampereella valtuustoon. Ensimmäisellä kerralla 2012 sain 62 ääntä ja tällä kertaa tavoitteeni on saada yli sata ääntä ja päästä varavaltuutetuksi tai jopa valtuutetuksi asti.

Kuka Tuomo Pekkanen?

Olen fysiikan ja tietotekniikan opettaja ja asun Tampereen Kalkussa. Lapsiperheiden, lasten ja nuorten hyvinvointi sekä tämän planeetan pitäminen meille ihmisille asumiskelpoisina ovat ne syyt miksi olen mukana politiikassa.

Haluan kehittää Tamperetta avoimempaan ja asukkaita osallistavampaan suuntaan, jolla on toimiva ja kattava joukkoliikenne sekä vetovoimainen ja viihtyisä (autoton) keskusta. Monessa kohdassa voitaisiin käyttää hyväksi uusia tieto- ja viestintätekniikan välineitä ja uusia toimintatapoja, jotka avaisivat sekä lisäisivät kaupungin päätöksentekoa ja päätösvaltaa asukkaille. Päätöksenteon pitää tulla lähemmäksi asukkaita, heidän asuinalueilleen.

Tuleva SoTe-ratkaisu tulee siirtämään ison osan kaupungin tehtävistä maakuntatasolle jolloin kaupungin suurimmaksi yksittäiseksi tehtäväksi tulee kasvatuksen ja koulutuksen toteuttaminen. Opettajana ja pedagogisena tukihenkilönä haluan tuoda aihealueen osaamiseni kaupungin kehittämiseen. Päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten ääni ei mielestäni kuulu päätöksenteossa tarpeeksi.

Vihreät olivat minulle selkeä valinta lähtiessäni mukaan politiikkaan n. 10 vuotta sitten. 2012 vaalien jälkeen minut valittiin Vihreiden edustajaksi varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen johtokuntaan varsinaiseksi edustajaksi, kunnes loikkausten takia kyseinen pesti muuttui varajäsenyydeksi.

Järjestöpuolella olen toiminut Tampereen Vihreiden taloudenhoitajana sekä yleisenä ”netti-niilona” ja hallituksessa varajäsenenä useampina vuosina. Vuonna 2015 perustimme Länsi-Tampereen Vihreät ry:n jonka sihteerinä olen toiminut sen perustamisesta lähtien.

Olen ollut myös mukana AY-toiminnassa niin Vesilahden OAJ:n paikallisyhdistyksen puheenjohtajana kuin myös opettajien luottamusmiehenä. Tällä hetkellä olen myös varapääluottamusmies. Minut valittiin äskettäin OAJ Pirkanmaan alueyhdistyksen hallitukseen sekä YSI-jaoksen puheenjohtajaksi vuosille 2017 -2018.

Yllä mainitusta huolimatta en ole aina samoilla linjoilla AY-liikkeen kanssa, etenkään valtakunnan toiminnan tasolla. Mielestäni AY-liike on tällä hetkellä monessa kohdassa kehityksen esteenä, ei mahdollistajana (esim. perustulon tapauksessa). Silti AY-toiminta työpaikkojen tasolla on erittäin tärkeää, sillä työnantajien solidaarisuus on etenkin näin taloudellisesti vaikeina aikoina kortilla. Vain yhdessä voimme taistella riittävien resurssien puolesta jatkuvaa leikkausintoa vastaan. Leikkausten tie kasvatuksessa ja opetuksessa on nyt käyty loppuun.

Rakenteelliset muutokset ja toiminnan kehittäminen ovat tärkeitä, mutta tuleeko kaupungin työntekijöiden olla ne jotka maksavat kaupungin rahaongelmat kuntoon? Lomautukset ja palkanalennukset (esim. opettajilla tuntikehysten leikkaamiset, lukioiden kurssien karsiminen jne.) ja muut paniikinomaiset säästötoimet eivät ole kestävä ratkaisu kaupungin budjettiongelmiin. Talouden tasapainottamisen yhtenä keinona tulee jatkuvan säästämisen ja juustohöyläkarsmisen sijasta käyttää veroäyrin maltillista korotusta ja pohtia kaupungin ydintehtäviä tarkemmin. Kaupunki on kuitenkin vaikeassa välikädessä verotulojen pienentyessä mutta valtion silti lisätessä vastuita ja tehtäviä. Kipeitäkin päätöksiä on siis jouduttava tekemään, mutta harkiten ja tietoisesti niiden vaikutuksista.

Tamperetta on kehitettävä ja tehtävä investointeja kohti tiheämmin asuttua keskustaa ja vetovoimaisempaa Tamperetta. Investoinneista haluan viedä ratikkalinjan avaamista eteenpäin, mutta en halua unohtaa myöskään esim. koulukiinteistöjen tai päiväkotien kuntoa ja korjauksia. ”Homekouluista” pitää päästä eroon, lasten ja henkilökunnan terveyden pilaaminen on liian suuri hinta verrattuna korjauskustannuksiin.

Lähijunaliikenne Nokialle, Lempäälään ja Oriveden suuntaan on otettava seuraavalla kaudella kärkihankkeiksi seudullisessa julkisen liikenteen kehittämisessä. Lähijunapysäkki esim. Tesomalle saisi olla realismia 2020.

Vaaliteemat:

  • Kasvatus- ja koulutus kaupungin toiminnan keskiöön
  • Hiilineutraali Tampere mm. sähköistämällä joukkoliikennettä ja lähijunaliikenteen avaamisella
  • Tieto- ja viestintätekniikan käytön kehittäminen kaupungin toiminnassa.
  • Kaupungin työntekijöiden osaamisen ja jaksamisen tukeminen.

Mitä mieltä sinä olet? Olisiko sinulla kehitysehdotuksia, hyviä ideoita, asioita joita haluaisit minun selvittävän tai ajavan eteenpäin? Kirjoita vinkkisi tämän sivun alle, pistä minulle sähköpostia (tuomo.pekkanen(at)gmail.com) tai tykkää facebook-sivustani ja pistä siellä viestiä!

Budjetti:

Vaalibudjetti pyörii 1700 € tienoilla, riippuen siitä saanko kerättyä lauta- ja korttipelien tukimyynnillä sekä lahjoituksilla budjettia pelkän oman rahan käytöstä ylöspäin.

Jos haluaisit tukea minun ehdokkuutta rahallisesti, laitan tänne ohjeita heti kun niitä itsekin saan. Lisäksi kannattaa käydä tykkäämässä vaalisivuani facebookissa: http://www.facebook.com/TuomoPekkanen

Tarkempi budjetti ja vaalirahoituksen selvitys löytyvät budjettisivuiltani.

Tukiryhmään?

Haluaisitko auttaa kampanjassa jotekin? Ideoinnissa? Rahallisesti? Jakamaan flaikkuja? Vinkkaamaan minun ehdokkuudesta tutuillesi? Ota yhteyttä sähköpostitse (tuomo.pekkanen@gmail.com) tai facebookin sivuillani ja kerro mitä voitaisiin tehdä yhdessä!