A Few Acres of Snow

A Few Acres of Snow käsittelee vuoden 1750 jälkeisinä vuosina tapahtunutta sotaa Englannin ja Ranskan siirtomaiden välillä Pohjois-Amerikassa.

Peli on melko keskinkertainen komponenteiltaan mutta itselleni välittyy hienosti pelin mekaniikkojen kautta sen aikakauden sotiminen. Kaiken toteuttaminen on hidasta, kallista ja oikeastaan se voittaa, joka väsyy ensimmäisenä piiritystaisteluissa (eli ei saa enää lisäjoukkoja tuotua taisteluun).

AFAoS on siis erittäin mielenkiintoinen pakanrakanennuspeli yhdistettynä perinteisempään sotapeliin. Sen pelaa läpi n. tunnissa ja on muutoinkin mielestäni tutustumisen arvoinen. Ihan jo vaikka sen takia, että eri osapuolet pelaa hyvin eri tavalla ja kummallakin puolella on monta erilaista tapaa lähteä hakemaan voittoa.

Mutta joillekin pelaajille tämä peli on rikki, sillä netissä on keskustelutu paljon siitä, miten on yksi aina varmasti toimiva strategia jota vastaan Ranska ei voi mitään (ainakin teoriassa). Jos peli jumiutuu vain tähän yhden strategian ympärille pyörimiseen, koko pelistä menee maku. Siksi voin suositella tätä vain jos tämän osan ottaa huomioon ja sen hyväksyy (eikä käytä tuota strategiaa, ainakaan tietoisti).

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.