Pelaajien valinta 2017

Valinnat on julkaistu 6.11.2017, eli Voittajat ovat:

Perhepeli: Flamme Rouge (lautapelit.fi)
Harrastajapeli: Agricola (lautapelit.fi)
Peliteko: Lautapelikahvila Taverna

Onnea valituille!


Parina vuotena useampikin lautapeliharrastaja on pudistellut päätään Vuoden peli -palkintojen valinnoille. Useamman vuoden ajan on tullut valintoja jota ei olla oikein voitu ymmärtää. Pelejä on ollut ihan omituisissa kategorioissa, voittajina on ollut ihan karmeita pelejä jne. Mutta tämä on tietenkin hyvinkin subjektiivinen, peliharrastajan näkemys.

Päätimme sitten vajaan 10 kotimaisen lautapelibloggaajan ja -vloggaajan voimin pistää oman vuosittaisen palkinnon pystyyn, ettei meidän energia mene vain toisten palkintojen valinnoista valittamiseen, vaan johonkin rakentavampaan.

Perusperiaatteet ovat selkeät. Raatilaiset valitsevat itse pelit joiden keskuudesta valitsemme haluamallamme tavalla finalistit ja päätämme voittajat. Kategorioita on kolme: perhepelit, harrastajapelit sekä vuoden peliteko. Ehdolle kelpaavat vuosina 2016-2017 aikana julkaistut pelit. Vuoden peliteko on henkilöille, yrityksille tai yhteisöille tarkoitettu tunnustuspalkinto lautapelikulttuurin eteen tehdystä työstä.

Tarkemmat kuvailut kategorioista ja finalisteista löytyy tietenkin sivulta www.pelaajienvalinta.fi. Lisäksi kirjoitin alle hieman tarkemman kuvailun siitä miten palkinto ja finalistit valitaan.

Tein myös esittelyvideon palkkinnosta ja finalisteista, olenhan yksi raadin jäsen 🙂

Tarkempi kuvaus palkinnon valinnasta

  1. Lukitsimme 2017 vuoden raadin ja päätimme yhdessä kolmen kategorian perustamisesta sekä sovimme aikatauluista.
  2. Jokainen raatilainen sai tuoda kisan eri kategorioihin mitä pelejä ja asioita haluaa, haluamansa määrän.
  3. Pelien osalta, jotka olivat useammassa kategoriassa, yhdessä päätimme mihin kategoriaan se lopulta sijoitetaan. Samoin käytiin läpi pelejä ja rajanvetoja, mitä voidaan ottaa mukaan ja mitä ei (mm. kickstarter -pelit ja kotimaisella kielellä julkaisu olivat keskustelua aiheuttaneita asioita).
  4. Annettiin deadline pelata kisaan päässeitä pelejä
  5. Suoritettiin pelien kesken kategorioittain vaali siirtoäänivaalitavalla. Jokaisella bloggaajalla on yksi äänilappu per kategoria johon hän siis listaa mieluisuusjärjestyksessä pelit.
  6. Finalisteiksi valitaan sopiva määrä (3-6) parhaiten vaaleissa ääniä saanutta peliä ja ne julkaistaan www.pelaajienvalinta.fi -sivuilla 16.10.
  7. Kategorioidensa voittajat julkaistaan 6.11.2017 ja niille sekä finalisteille annetaan kunniakirjat finalistiksi pääsystä tai kategoriansa voittamisesta.

Muiden bloggaajien juttuja Pelaajien valinta -kisasta

Lautapelioppaan viikkokatsaus
Lunkisti -blogi
Pöydällä -blogi
Puutyöläisen postaus
Todellisuuspaon kirjoitus
Noppapotti ja Pelaajien valinta

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.