Lomamatka takana

Noniin, nyt on sitten juhannuskin ohi ja kerkesimme käväistä myös lomamatkalla Maarianhaminassa. Reissu meni oikein hyvin ja siellä oli mukavaa. Ei matka ollut kuin pari yötä, mutta silti Maarianhamina alkoi olla jo tuttu paikka, kun muualle saariin emme lähteneet tutustumaan. Ajattelimme näin ekalla kerralla vain tehdä tällaisen ”tiedustelureissun” Ahvenanmaalle.

Sellainen fiilis jäi, että takaisin on mentävä joskus, todennäköisesti omalla autolla jos joskus saisimme aikaiseksi sellaisen lomamatkan, että kulkisimme Tornion kautta Ruotsin rannikkoa pitkin Tukholmaan ja sieltä Ahvenanmaankautta Turkuun. Saas nähdä milloin tuollainen toteutuu sitten.

Ehkä parhaiten mieleen silti matkalta jäivät autoilijat, jotka olivat kyllä äärimmäisen kohteliaita jalankulkijoita kohtaan. Siitä kyllä jäi hyvä mieli kun ei tarvinnut pelätä autoja ja ne antoivat selvästi ja kohteliaasti likimain aina tilaa kävelijöille. Näin sen pitäisi mennä muuallakin.

Toinen mikä jäi matkalta mieleen oli n. 40v suomalainen mies joka ravintolassa aukoi päätä vain ruotsia puhuvalle tarjoilijattarelle tyyliin ”osaatko suomea? Ai et vai, pitäisi” jne. Muutenkin oli tosi typerä, ei suostunut edes kiittämään, kun ruoka tuli, ruotsiksi. Ei sen ”Tack” sanominen olisi ollut niin vaikeaa… Hävetti sen puolesta. Tästä ei siis kannata ottaa mallia.

Ai niin, ja pelipuolta + dvd-puolta on hieman päivitelty tässä kesän aikana. Ei mitään maita mullistavaa, mutta enivei…

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.