Kuntavaalit 2021

Vihreiden kuntavaaliohjelmassa tiivistetään hyvin se miksi minäkin olen ehdolla.

“Kunnissa voimme kääntää suunnan kohti kestävää tulevaisuutta; torjua ilmastonmuutosta, panostaa koulutukseen, suojella arvokasta luontoamme, tukea heikoimpia ja vahvistaa hyvinvointia, mielenterveyttä ja tasa-arvoa. Kunnissa voimme tehdä reilun muutoksen”

Kuntavaaliohjelma, Vihreät

Entisenä Fysiikan opettajana olen oppinut että meillä on välineitä ja tietotaitoa pitää ilmastonmuutos aisoissa. Samalla kun puhdistamme energiantuotantoamme ja liikennettämme me tehdään Tampereesta jälkipolvillemme entistä paremman paikan elää ja yrittää. 

Elinvoimainen ja tulevaisuuden Tampere on meitä kaikkia lähellä.

Lähipalvelut ja Lähiöt

Haluan kehittää Tampereelle lisää 15 minuutin kaupunkia. Se tarkoittaa sitä että kaikki oleellinen olisi 15 minuutin päästä kotoa.

Modernit ja terveet koulut joissa työskentelevät tyytyväiset oppilaat ja opettajat, kaupunginosien. Yhteisinä olohuoneina toimivat kirjastot. Kaikille niin tärkeät terveyskeskukset ja muut julkiset palvelut kaikki, löytyvät sen vartin päästä, kävellen tai pyörällä.

Vartissa pääsisi myös virkistäytymään ja harrastamaan, samoilemaan lähimetsään, kaffelle kaverin kanssa tai vaikka sitten hoitamaan ostoksensa lähikaupasta.

Kulttuuria ja taidetta löytyis myös kaikkialta. Viihtyisissä kaupunginosissa vaalittaisiin yhteisöllisyyttä ja me-henkeä. Tampereella olisi ihan parasta asua, puhuttiin sitten Teiskosta, Tesomasta, Kalevasta tai Kalkusta. Sellaista Tamperetta mä haluaisin olla rakentamassa.

Lähijunat ja liikenne 

Kasvava kaupunki voi silti tiivistyä ajallisestikin kun saadaan lähijunaliikenne ja ratikkareitit kuntoon Tampereen seudulla. Tesoman seisakki ja ratikan ensimmäinen vaihe ovat vasta alkua.

Bussiliikennekään ei ole katoamassa mihinkään. Sinne minne kiskot ei mene, hoidetaan joukkolikenne entistä paremmin nollapäästöisillä sähkö- ja kaasubusseilla. Siitä kiittää niin kukkaro kuin myös dieselin hiukkaspäästöistä hengitysilmassaan eroon pääsevät kaupunkilaiset.

Panostetaan siihen että kävellen ja pyörällä on mahdollisimman monen kätevin päästä kouluun, töihin ja harrastuksiinsa. 15 minuutin kaupungissa auton omistaminen ei ole pakollista.

Lähimetsät ja -luonto

Mut kaiken tän kaupunkikehityksen keskellä meidän pitää pitää huolta meidän lähiluonnosta. Luonnon monimuotoisuus on vaarassa ja lajikato kiihtyy. Meidän pitää Tampereella tehdä niin yksilöinä mutta myös kaupunkina asialle jotain!

Tampereen tulee huolehtia siitä että ympärillämme on kaikenlaista luontoa. Uutta metsää, vanhaa metsää, niittyjä, kosteikkoja… kaikenlaisia elinoloja, kaikenlaisille pörriäisille ja ötököille.

Perustetaan siis lisää ja laajennetaan luonnonsuojelualueitamme. Vanhoja metsiä tai asuinalueiden lähimetsiä ei saa nakertaa pala palalta asfaltin alle.

Monipuolisesta lähiluonnostaan huolehtiva ja hiilineutraali Tampere on hyvä kasvualusta meille ihmisille mutta myös yritystoiminnalle!

Tampere on lähellä meitä kaikkia.