Kunnallisvaalit 2012

Minut valittiin 25.5.2012 Tampereen vihreiden kunnallisvaaliehdokkaaksi.

Sain vaaleissa Vihreiden listalla 62 ääntä. Kiitos kaikille äänestäjille! Tämä ei riittänyt valtuustoon, eikä varavaltuutetuksi, mutta olen tyytyväinen että saavutin äänitavoitteeni, joka oli saada yli 50 ääntä. Katsotaan riittääkö tämä äänimäärä, työni Vihreiden eteen ja osaamiseni jonkinlaiseen luottamustehtävään.

Alla esittelysivuni siinä muodossa jossa se oli vaalien 2012 aikana.

Kuka Tuomo Pekkanen?

Olen fysiikan ja tietotekniikan opettaja ja asun Tampereen Kalkussa. Lapsiperheiden, lasten ja nuorten hyvinvointi on lähellä sydäntäni. Lapsista ja nuorista on pidettävä huolta ja varmistettava että heillä perheineen on peruspalvelut kunnossa.

Haluan kehittää Tamperetta avoimempaan ja asukkaita osallistuttavaan suuntaan, jolla on toimiva ja kattava joukkoliikenne sekä vetovoimainen ja viihtyisä (autoton) keskusta. Monessa kohdassa voitaisiin käyttää hyväksi uusia tieto- ja viestintätekniikan välineitä ja uusia toimintatapoja, jotka avaisivat sekä lisäisivät kaupungin päätöksentekoa ja päätösvaltaa asukkaille. Päätöksenteon pitää tulla lähemmäksi asukkaita, heidän asuinalueilleen.

Tampereen keskustasta tulisi kehittää autoton raitiovaunulinjan ja joukkoliikenteen muunkin kehittämisen avulla. Tampereen pitäisi nostaa suojeltujen metsien määrää muiden isojen kaupunkien tasolle ja jatkaa kunnianhimoista tavoitetta kehittää Tampereesta moderni ja kestävän kehityksen periaatteet sisäistänyt kaupunki.

Vihreät olivat minulle selkeä valinta lähtiessäni mukaan politiikkaan muutamia vuosia sitten. En ole ollut aikaisemmin ehdokkaana, mutta olen toiminut pari vuotta Vesilahdella sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä (sitoutumattomana) ja tällä hetkellä toimin toista vuotta Tampereen Vihreiden taloudenhoitajana.

Olen ollut myös mukana AY-toiminnassa niin Vesilahden OAJ:n paikallisyhdistyksen puheenjohtajana kuin myös opettajien luottamusmiehenä. Silti en ole täysin samaa mieltä AY-liikkeen kanssa, etenkään valtakunnan toiminnan tasolla. Mielestäni AY-liike on tällä hetkellä monessa kohdassa kehityksen esteenä, ei mahdollistajana (esim. perustulon tapauksessa). Silti AY-toiminta työpaikkojen tasolla on erittäin tärkeää, sillä työnantajien solidaarisuus on etenkin näin taloudellisesti vaikeina aikoina kortilla. Säästöt ja rakennemuutokset pitää tehdä henkilöstöäkin kuuntelemalla ja osallistamalla.

Rakenteelliset muutokset ja toiminnan kehittäminen ovat tärkeitä, mutta tuleeko kaupungin työntekijöiden olla ne jotka maksavat kaupungin rahaongelmat kuntoon? Lomautukset ja palkanalennukset (esim. opettajilla tuntikehysten leikkaamiset, lukioiden kurssien karsiminen jne.) ja muut paniikinomaiset säästötoimet eivät ole kestävä ratkaisu kaupungin budjettiongelmiin. Veroäyriä tulisi korottaa maltillisesti ja pohtia kaupungin ydintehtäviä tarkemmin. Kaupunki on kuitenkin vaikeassa välikädessä verotulojen pienentyessä mutta valtion silti lisätessä vastuita ja tehtäviä. Kipeitäkin päätöksiä on siis jouduttava tekemään, mutta harkiten ja tietoisesti niiden vaikutuksista.

En rakennuttaisi nyt rantaväylän tunnelia, enkä keskusareenaa kansineen. Toisaalta en itke verta ja saisi itkupotkuraivaria jos ne päätetään lopulta rakentaa. Hirvittää vain niiden kustannukset ja riskit meille Tamperelaisille. Molemmissa on omat hyvätkin puolensa jotka pitää pystyä tunnustaa. Itse haluaisin kuitenkin varmistaa että investoitaisiin hieman kannattavampiin ja vähäriskisempiin projekteihin kuin tunneli tai areena. Tamperetta on kehitettävä ja tehtävä investointeja kohti tiheämmin asuttua keskustaa ja vetovoimaisempaa Tamperetta. Investoinneista haluan viedä ratikkalinjan avaamista eteenpäin, mutta en halua unohtaa myöskään esim. koulukiinteistöjen tai päiväkotien kuntoa ja korjauksia. ”Homekouluista” pitää päästä eroon, lasten ja henkilökunnan terveyden pilaaminen on liian suuri hinta verrattuna korjauskustannuksiin.

Vaaliteemat:

  • Lapsiperheiden, lasten ja nuorten lähipalvelut.
  • Tieto- ja viestintätekniikan käytön kehittäminen kaupungin toiminnassa.
  • Ratikka Tampereelle ja laadukkaan julkisen liikenteen kehittäminen.
  • Kaupungin työntekijöiden asema ja jaksaminen.
  • Koko kaupungin kehittäminen Kalkusta Kaukajärvelle ja Teiskosta Hervantaan.

Mitä mieltä sinä olet? Olisiko sinulla kehitysehdotuksia, hyviä ideoita, asioita joita haluaisit minun selvittävän tai ajavan eteenpäin? Kirjoita vinkkisi tämän sivun alle, pistä minulle sähköpostia (tuomo.pekkanen(at)gmail.com) tai tykkää facebook-sivustani ja pistä siellä viestiä!

Budjetti:

Vaalibudjetti pyörinee 500 € – 1000 € välillä, riippuen siitä saanko kerättyä lauta- ja korttipelien tukimyynnillä sekä lahjoituksilla budjettia pelkän oman rahan käytöstä ylöspäin.

Jos haluaisit tukea minun ehdokkuutta rahallisesti, laitan tänne ohjeita heti kun niitä itsekin saan. Lisäksi kannattaa käydä tykkäämässä vaalisivuani facebookissa: http://www.facebook.com/TuomoPekkanen

Tarkempi budjetti ja vaalirahoituksen selvitys löytyvät budjettisivuiltani.

Tukiryhmään?

Haluaisitko auttaa kampanjassa jotekin? Ideoinnissa? Rahallisesti? Jakamaan flaikkuja? Vinkkaamaan minun ehdokkuudesta tutuillesi? Ota yhteyttä sähköpostitse (tuomo.pekkanen@gmail.com) tai facebookin sivuillani ja kerro mitä voitaisiin tehdä yhdessä!