Päivähoidon ja perusopetuksen johtokunnan kokous 6.6.2013

Kokouksen esityslista löytyy täältä: 6.6.2013 kokous tai sitten voi hakea kaupungin esityslista/pöytäkirjahaulla: http://ktweb.tampere.fi/ktweb/

Kokouksen PAPEJO:6.6.2013 16:00:00 esityslista:

 §  Liitteet   Otsikko
38 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
39 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen
40 Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen
41 Ajankohtaiskatsaus
42 1 kpl Tampereen perusopetuksen kuntakohtaisen opetussuunnitelman muuttaminen
43 Erityiskoulujen kielipolkujen määrittely Tampereen kaupungin perusopetuksen opetussuunnitelmassa
44 1 kpl Tampereen kaupungin koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelman päivittäminen
45 Kunnallisen päivähoidon palvelukykykyselyn tulokset vuonna 2012
46 Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tuotantoalueen valmiussuunnitelma
47 1 kpl Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen toiminnan ja talouden katsaus 4/2013
48 Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen johtokunnan kokoukset syyskaudella 2013
49 Varhaiskasvatuksen ja perusopetukseen kuuluvien viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat
50 Tiedotusaineisto

Esityslistasta mietteitä

Ajankohtaiskatsaus

Tässä pykälässä on tulossa myös paljon asiaa, kuten esim. tuotantoalueen hallinnon organisoitumisen esittely ja tiedonanto siitä millaista on varhaiskasvatuksen kesäajan toiminta tänä kesänä.

Tämän pykälän jutut annetaan tiedoksi.

Tampereen perusopetuksen kuntakohtaisen opetussuunnitelman muuttaminen

Muutoksissa keskitytään kolmiportaisen tuen aiheuttamiin muutoksiin kuntakohtaisessa opetussuunnitelmassa sekä muutamaan muuhun pienempään päivitykseen (esim. monikielisen oppilaan vapauttaminen oppinaineen opiskelusta ja korvaavan opetuksen järjestämisestä).

Koko kolmiportaisen tuen ja erityisopetuksen murros, integraatio sun muut ovat aiheita joista keskustelu jatkunee vielä seuraavaankin isoon muutokseen tulevaisuudessa.

Kappas, tämäkin annetaan tiedoksi.

Erityiskoulujen kielipolkujen määrittely Tampereen kaupungin perusopetuksen opetussuunnitelmassa

Aikaisemmin erityiskoulujen oppilaat ovat aloittaneet (automaattisesti?) A1-kielenä englannin eivätkä he ole olleet tasa-arvoisessa asemassa muiden perusopetuksen oppilaiden kanssa. Nyt tämä korjataan ja hyvä niin.

Tämäkin annetaan meille tiedoksi.

Tampereen kaupungin koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelman päivittäminen

Annetaan tiedoksi.

Kunnallisen päivähoidon palvelukykykyselyn tulokset vuonna 2012

Kaksi kertaa vuodessa tehdyn kyselyn tuloksia verrattiin vuoden takaisiin ja päällimmäiseksi kehitystarpeeksi siitä nousi pinnalle (ylläri pylläri) tiedottaminen ja se miten vanhemmat kokivat oliko tarjottu hoitopaikka heille hyvä ratkaisu. Tämä jälkimmäinen jäi tavoitellusta prosenttiosuudesta sekä keväällä että syksyllä (tavoite 90%, vastauksissa n. 70%).

Muutenkin kautta linjan taisi melkein kaikki tutkittavat kohdat laskea hieman viime vuodesta, mutta hirvittävän suuria muutoksia ei kyllä tuosta silmiin pistänyt.

Tiedottamisessa ainakin pitäisi auttaa tänä vuonna aloitettu varhaiskasvatuksen palveluohjausyksikkö jonka tehtävänä on vastata keskitetysti varhaiskasvatuksen asiakasohjauksesta sekä palveluista tiedottamisesta asiakasperheille.

Tarkempia tilastoja tai tuloksia ei ollut esityslistan mukana joten pykälän esitystekstissä olevat vertailut ovat ainoat joita kommentoida. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä hieman pidemmän aikavälin vertailua (jos se on mahdollista) tai muutakin dataa kyselystä, mutta ehkä itse kokouksessa on nähtävillä tarkempaa materiaalia kyselyjen tuloksista.

Ja kappas vain, tämä annetaan siis tiedoksi.

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tuotantoalueen valmiussuunnitelma

Valmiussuunnittelulla luodaan sellaiset johtamisjärjestelmät ja toimintaperiaatteet, joilla Tampereen kaupungin häiriötilanteiden aikainen johtoryhmä, kaupungin eri toimintayksiköt ja kaupunkikonsernin yhtiöt sekä tarvittavat yhteistyöviranomaiset voivat toimia siten, että kaupungin elintärkeiden toimintojen ylläpito erilaisissa häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa tulee turvatuksi. (Tampereen kaupungin häiriötilanteiden ja poikkeusolojen johtosääntö 21.10.2009 3 §)

Valmiussuunnitelma sisältää tuotantoalueen häiriötilanteen aikaisen johtoryhmän ja toimintayksiköiden turvallisuuspäälliköiden yhteystiedot, ohjeet häiriötilanteiden aikaisen toiminnan käynnistämiseen sekä toimintaohjeet erilaisiin häiriötilanteisiin.

Valmiussuunnitelma on salainen (Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 621/1999 24.1. § 8) ja jaetaan kokouksessa. Toiminnan varmistamiseksi siitä tiedotetaan ja järjestetään koulutusta tarkoituksenmukaisessa laajuudessa henkilökunnalle

Ja tämä annetaan… eikun hetkinen, tämähän jopa hyväksytään ja annetaan tuotantojohtajalle oikeudet tehdä suunnitelmaan (vähäisiä) muutoksia ja lisäyksiä jos hän kokee ne tarpeellisiksi. Piristävä poikkeus listalla kun jopa jotain päätetäänkin eikä vain anneta tiedoksi.

Toiminnan ja talouden katsaus 4/2013

Taloudessa ei tietenkään mene kovinkaan vahvasti ja säästöjä pitää löytyä. Tuotantojohtajan katsauksessa mainitaan säästökohteiksi palkattomat vapaat, työhyvinvoinnin lisääminen (ja näin sairaspoissaolojen väheneminen) sekä hallinnon kulujen säästäminen. Säästökohteiden löytämistä on siirretty esimiehille ja yksiköiden sekä esim. päiväkotitiimien tasolle.

Perinteitä kunnoittaen alleviivataan talkoohenkeä, mutta on hyvä että annetaan ilmi että tätä ”säästökierrettä” ei voi jatkaa loputtomasti. Jossain vaiheessa (hyvin pian) tulee tilanne jossa supistukset ja säästöt heikentävät merkittävästi tarjottujen palvelujen laatua.

On pakko sanoa että näin äkkiseltään hyvin laajasti dokumentoitu talouden katsaus (mukana pykälän liitteenä) ensimmäiseltä kolmannekselta on hyvin tiukkaa tykitystä josta on vaikea sanoa juuta tai jaata.

Talouspäällikön antama tiivistelmä esityslistassa kertoo oikeastaan siitä että ensimmäisen kolmanneksen luvuista ei oikeastaan pysty sanomaan mitään suurempaa koska siitä puuttuu osa tuloista ja menoista tai niitä on siirtynyt viime vuodelta tai siirtyy seuraavalla kolmannekselle. Että vertaapa siinä sitten näitä lukuja viime vuoteen tai tee jotain johtopäätöksiä.

Tilinpäätösennusteessa tuotantoalueen ylijäämän ennustetaan toteutuvan 0,6 miljoonaa euroa vuosisuunnitelmaa heikompana. Että näin. Jäiköhän tuosta jotain huomaamatta?

Tämä annetaan siis tiedoksi.

Yleistä pähkäilyä:

Missäs välissä johtokunnan nimi muuttui päivähoidon ja perusopetuksen johtokunnasta varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen johtokunnaksi? Papejosta Vapejoksi. Pitäisiköhän olla enemmän hereillä kun tällaista on päässyt huomaamattani tapahtumaan 🙂

Tämän kerran pykälistä tuli väkisin mieleeni että meidän tehtävä on vain kuunnella virkamiesten esitykset siitä mitä he tekevät ja mitä lautakunta, valtuusto ja kaupunginhallitus ovat päättäneet.

Annetaan tiedoksi, tuo mielestäni tiivistää kaiken oleellisen johtokunnan roolista.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.