Ketä äänestäisin Pirkanmaalla?

Huom! Päivitin tekstini kun koko Pirkanmaan lista on nyt täytetty ja on vielä kuukausi itse vaalipäivään. Lisäsin listalleni vielä yhden suositeltavan ehdokkaan!

Taustaa ja selittelyjä

Vihreiden lista Pirkanmaalla on mielestäni hyvä, vaikka Oras Tynkkynen sieltä puuttuukin. Oras on ollut minulle se jota olen äänestänyt niin kauan kun Pirkanmaalla ja Tampereella olen eduskunta- ja europarlamenttivaaleissa ääntäni Vihreille antanut. Hänen jättäessä eduskunnan, tuli minunkin eteeni tilanne jossa joudun (tai saan) etsiä äänelleni uuden kodin. Ja tämä tehtävä ei ole helppo.

Tämän tekstin tarkoitus on käydä läpi omasta näkökulmastani ne ”finalistit” joiden parista ääneni saaja todennäköisimmin löytyy ja miksi haluaisin että ainakin he pärjäisivät vaaleissa hyvin. Harmittaa monen hyvän tyypin puolesta jotka eivät aivan mahtuneet tälle listalle, mutta minkäs teet, en halunnut paisuttaa tätä liian pitkäksi tekstiksi ja johonkin se raja vain on vedettävän (edit: lisäsin vielä yhden ehdokkaan listan valmistuttua).

Mutta kuten yllä jo sanoin, valinta on vaikea, enkä ole vieläkään tehnyt lopullista valintaa siitä kenelle ääneni annan. Sen verran on kuitenkin paljastettava, että alan taipua Parviaisen tai Stenhällin kannalle. Aikaa vaalipäivään kun on vielä vajaa kuukausi niin mitä vain voi tapahtua ja mieli muuttua 🙂

Ehdokkaat ovat alla aakkosjärjestyksessä ja virallisesti ehdokkaiksi nimetyt (sekä heidän nettisivujensa linkit) löytää Pirkanmaan vihreiden nettisivuilta: www.pirvi.fi

Satu Hassi

hassiSatu Hassin saaminen ehdolle Pirkanmaalla oli uutinen joka sai hyvälle tuulelle. Hassin toiminta europarlamentissa ja Tampereella on ollut kiistatta merkittävää ja hän on vielä kaupan päälle miellyttävä tyyppi niiden lyhyiden tapaamisten perusteella joissa olen hänen kanssaan tilaa jakanut. Ei ole vaikea arvioida että hän tulee saamaan kohtuu mojovan osuuden Vihreiden äänistä Pirkanmaalla.

Jos haluaa kokenutta osaamista eduskuntaan, Satu Hassi on mitä mainioin valinta.

Satua äänestäisi se osa minusta, joka arvostaa naissukupuolta, kokemusta ja laaja-alaista osaamista politiikan liki millä vain alueella tahansa.

http://www.satuhassi.net/

Olli-Poika Parviainen

oppO-P on Tampereen kaupungin yksi apulaispormestareista ja Vihreän valtuustoryhmän pj. Hän on toiminut tärkeänä linkkinä Tampereen valtuustoryhmien välillä ja ollut mukana profiloimassa Vihreitä sillanrakentajina ja tyyppeinä joiden kanssa voi tehdä yhteistyötä niin oikean kuin vasemmankin poliittisen laidan puolueet.

Olli-Pojassa sekoittuu minun silmissäni aika jännästi kaksi omaa Vihreää idoliani, Oras Tynkkynen ja Jyrki J.J. Kasvi.

Jotenkin tuo riittää itselleni perusteluksi siihen miksi O-P on tällä listalla mukana.

Olli-Poikaa äänestäisi se osa minusta, joka arvostaa neuvottelutaitoja ja politiikan realismin tuntemusta jo nuorella iällä, liberaalin kaupunkilaisen asennetta sekä sitä että Olli-Poika on nörttiminäni kanssa samoilla aallonpituuksilla.

http://www.ollipoikaparviainen.fi/

Jaakko Stenhäll

jaakkoJaakko on ansioitunut omissa silmissäni sillä, millä tavalla ja tyylillä että hän ottaa kantaa ja tekee töitä sen eteen että Tampereen kaupungista saataisiin entistäkin toimivampi ja viihtyisämpi kaupunki.

Hän kirjoittaa ja ottaa kantaa ahkerasti niin taloudesta kuin kaupunkikehityksestä sekä on pitänyt yllä jatkuvaa vuoropuhelua sekä avoimuutta mm. lautakuntatyöskentelyssään Tampereen yhdyskuntalautakunnassa.

Jaan Jaakon kanssa paljon hänen liberaalia arvomaailmaansa vaikka hän onkin diplomi-insinööri (joka annettakoon hänelle anteeksi).

Jaakkoa äänestäisi se osa minusta, joka arvostaa avointa demokratiaa muutenkin kuin vain nimellisesti, hommien tekemistä elinvoimaisten kaupunkiseutujen kehittämisen puolesta, ahkeruutta ja sopivan liberaalia arvomaailmaa.

http://jaakkostenhall.fi/

Juhana Suoniemi

JuhanaJuhana Suoniemi on tyyppi jonka voisin helposti näkeä eduskunnassa ottamassa jämäkästi kantaa asioihin omalla rennon asiallisella tyylillään. Vihreät arvot saisivat Juhanasta hyvän puolustajan.

Juhana on satsannut isosti vaaleihin ja on mm. vuokrannut vaalitilaksi Hämeenkadulta tilan jota samalla käytetään myös taidenäyttelytilana. Tämä kertoo paljon Juhanasta. Hän kykenee samalla olemaan asiantuntija niin turvallisuuspolitiikassa (juuri nytkin hän on vaalien alla ollut kriisinhallintatehtävissä lähi-idässä) kuin myös urheilussa ja kulttuurin puolella.

Juhanaa äänestäisi se osa minusta, joka painottaisi turvallisuuspolitiikan, urheilumaailman ja kulttuurikentän osaamista.

http://suoniemi2015.fi

Antti Tomminen

anttiSähköalan opettaja ja kaupunginvaltuutettu Nokialta, joka on aikaansaava ja itselleni tullut tutuksi etenkin työstä jota hän on viime aikoina tehnyt lähiruoan ja lähiruokarinkien parissa.

Antin agendalla ovat myös etenkin nuorten asema sekä syrjäytymisen ehkäiseminen. Nuorten parissa työskentelystä ja opettajuudesta saa tietenkin minulta myös plussaa 🙂

Antti on innostava ja energinen tapaus, jota on helppo suositella vaikka niille, joille tämä minun ehdokkaitteni Tampere-painotus ärsyttää.

Anttia äänestäisi se osa minusta, joka arvostaa opettajuutta, ei-tamperelaisuutta, puhdasta (lähellä tuotettua) ruokaa ruokapöydässä sekä nuorten syrjäytymisen ehkäisyn eteen töiden tekemistä

http://www.anttitomminen.com/

Koko Vihreä lista

Suurimman osan ehdokkaista löydät Ylen Vaaligalleriasta!

Tässä vielä koko lista tämän tekstin kirjoittamisen aikana:

Ehdokkaat155_162
Ehdokkaat163_166
ehdokkaat167_173

You may also like...

7 Responses

  1. Kuutiopoliisi sanoo:

    Ei millään pahalla, mutta ei kannata ajatella sitä, että ketä vaaleissa äänestää vaan mitä puoluetta äänestää. Kannattaa miettiä etenkin Vihreiden kannalta sitä, että edistääkö puolue suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa tai esimerkiksi suomalaisten hyvinvointia.

    Jos suomalainen teollisuus ahdistetaan nurkkaan ja ajetaan alas, niin sitä myöten voidaan heittää hyvästit hyvinvointiyhteiskunnallekin. Mm. rakastamasi Hassi on edistänyt tätä uraa omalla osuudellaan merkittävästi. Parviainen puolestaan ajaa kiihkeästi Tampereelle vihreän näkökulman ratkaisuja, joissa kannatetaan tunnelia, jotta saadaan ratikka. Tämä on ratkaisu, jonka taloudellista näkökulmaa pitäisi ainakin Aamulehden lukijan palstan tai Tampereen sitoutumattomien nettisivujen kautta tarkastella. Stenhällistä tai Tommisesta ei ole hajua, että millaisia miehiä he ovat, muttei sillä ole merkitystäkään, sillä kukaan ehdokkaista ei aja ”sinun” asiaasi Eduskunnassa, vaan he ajavat puolueen asioita.

    Kannattaisi kuitenkin muistaa, että kun taloustilanne on mitä on ja Vihreiden mainostama ”Cleantec” on mitä on ainakin tuulivoiman osalta ja aurinkovoimakin on… No, vähän heikoissa kantimissa näin talvella. Saksassa muuten tämä vihreä voima on lisännyt hiilen polttamista. Suomessakin valtio taitaa tehdä 0,5-1 miljoonaa euroa tappiota joka päivä tuulivoimaan liitetyn takuuhinnan takia.

    Kaiken kaikkiaan meidän kannattaisi kaiken keinoin panostaa vielä täällä olevaan teollisuuteen, pitää ihmiset töissä ja luoda sitä kautta hyvinvointia Suomelle. Sitten sitä kautta Vihreätkin pääsevät syleilemään maailmaa ja jakamaan hyvinvointia muuallekin, kun on varaa mistä jakaa.

  2. Tietenkin puolueella on väliä, mutta niin on ehdokkaallakin. Itselläni selvä valinta on Vihreät. On ihan toisen postauksen paikka jos pitäisi selvittää miksi juuri Vihreät on oma valintani.

    Jos haluaa tietää mitä Vihreät puolueen ovat linjanneet vaalien pääteemoiksi, ne voi lukea vaikka Vihreiden vaaliohjelmasta (pdf): http://www.vihreat.fi/files/liitto/Vaaliohjelma2015.pdf

    Jos taas on kiinnostunut Vihreiden ohjelmista ja tavoitteista muutoin, kannattaa katsoa täältä ohjelmia, joista voisi vaikka mainita viimeisimpien joukossa olleen veropoliittisen ohjelman: http://www.vihreat.fi/politiikka/ohjelmat

    Kannattaisi btw päivittää tiedot aurinko- ja tuulivoiman tuotoista vuositasolla ja laajentaa pikkasen mitkä teollisuuden alat luetaan esim. cleantechin puolelle.

    Ainakin tuulivoiman tukien osalta on jo laskelmia myös jotka on sitä mieltä että tuulivoiman tuoton ollessa hyvä, sähkön markkinahinta laskee niin paljon että tuulivoimaan satsatut tariffituet on saatu takaisin (ja ylikin) sähkön hinnan laskuna (Lähde).

    Teollisuuteen ja työpaikkoihin pitää panostaa, mutta siten että ei olla ristiriidassa ympäristön kanssa. Nämä asiat voidaan sovittaa yhteenkin, mutta on selvää että tulee myös tilanteita joissa ratkaisujen löytäminen ei ole helppoa. Esimerkkeinä vaikka kaivosteollisuus ja sen ympäristön kuormitus jne.

  3. Kuutiopoliisi sanoo:

    Voi olen kyllä lukenut Vihreiden ja muidenkin puolueiden linjaukset aina vaalien alla. Olen myös lukenut paljon politiikkaa (ympäristö-, talous, yms.) ihan omaksi huvikseni ja sitä kautta mm. Osmo Soininvaaran ajatuksia, jota pidän Vihreiden terävimpänä kynänä. Kaverilla on hyviä ajatuksia mm. yhdestä sosiaaliluukusta ja parista muustakin asiasta.

    Mutta sitten en ymmärrä tätä teollisuuden ja Suomen vihaamista. Hassi junaili rikkidirektiiviä teollisuuden päänmenoksi (vaikka täällä: http://www.lastuja.fi/satu-hassille-faktoja-rikkidirektiivista-osa-2) ja sen onnistumisesta on esimerkkinä vaikka se, että varustamot palauttavat rikkipesureihin annettuja tukia (http://www.kauppalehti.fi/uutiset/varustamot-hylkaavat-rikkipesurit/ZMCS9tPP) takaisin. Miksi? Siksi, että ko. pesuri maksaa enemmän kuin koko laiva! Toinen kamala esimerkki voisi olla vaikka Durbanin sopimus, jossa me suomalaiset maksamme siitä, että meillä kasvaa odotuksia nopeammin puusto (http://www.mtk.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedotteet_2011/joulukuu/fi_FI/durban/)! Tämä jos jokin on käsittämätöntä ja osoitus siitä, että analyyttisesti ja Suomen parasta haluavan kannattaa harkita tarkasti, että äänestääkö juuri Vihreitä.

    Toisaalta ymmärrän tämän Vihreistä intoilun, koska olen itsekin äänestänyt heitä. Tein sen virheen ollessani 18-vuotias nuori idealisti, jolloin taisin äänestää nimenomaan Hassia. Nyt kun asioista on kiinnostunut ja ottanut selvää, sekä maksaa veroja ja maksuja, niin ymmärtää kuinka tuhoisaa Vihreä politiikka on Suomelle ollut.

    Mitä tulee tuulivoimaan, niin on helppo laittaa linkkejä tuulivoimaan sidoksissa olevan yhdistyksen (?) sivuille. Jos asiasta etsii vähän tietoa, niin voidaan nähdä, kuinka taloudellisesti tuhoisaa ja kannattamatonta tuulivoima on Suomessa. Uskallan väittää, että ilman tukiaisia täällä Suomessa ei pyörisi yhtään myllyä. Tuulivoimasta kriittisesti ovat puhuneet mm. energiapolitiikan professori Oxfordista (http://www.talouselama.fi/uutiset/energiaprofessori+tylyna+tuulivoima+ei+kannata+ehka+koskaan/a2188858) ja varmasti moni muukin. Siinä jää Vihreiden kansanedustaja Tynkkysellä kompetenssitaso toiseksi. Lisätään vielä, että itse olen keskustellut mm. tuulivoiman kanssa tekemisissä olevien insinöörien kanssa, jotka ovat todenneet, ettei hommaa välttämättä kannattavaksi saada. Olen myös nähnyt tuulivoiman kanssa olevien yritysten vaikeuksia saada mitään kaupaksi, lukenut lukuisista ongelmista ja jopa konkursseista ja olen lukenut aiheesta niin opiskellessa kuin vapaa-ajallakin. Tilannehan on oikeasti se, että jos minulla olisi massia, niin pistäisin itsekin noilla takuuhinnoilla myllyn pystyyn, koska tuotto olisi taattu (http://www.talouselama.fi/uutiset/tuulivoima+saa+valtion+tukea+yli+kaksi+kertaa+sahkon+markkinahinnan+verran/a2135573 tai vaikka http://www.talouselama.fi/uutiset/tuulivoima+syo+yha+enemman+yhteiskunnan+tukea++kilpailevan+uusiutuvan+tuet+60/a2228536). Lisäksi tuo sähkön markkinahinnasta kertominen tässä tapauksessa on aika epäilyttävää: jos valtio heittää kolme miljardia vuonna 2030 hukkaan (http://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/tuulivoiman-hintalappu-nousee-veronmaksajan-lasku-yli-3-mrd/4699218), niin voidaan helposti kysyä, että onko se järkevää? Ja jos muutenkin tuulivoimalla tuoteaan 0,9% Suomen sähköstä, niin sen vaikutus sähkön hintaan lienee marginaalinen. Lisäksi on muuten huvittavaa, että tämän lisäksi koko tuulivoimaa koskee myös ajatus ”not in my backyard”, josta voidaan hakea esimerkki vaikka Vaasasta (http://yle.fi/uutiset/wwf_tyytyvainen_raippaluodon_tuulivoimapaatokseen/5691652). Todellisuudessa moni Vihreäkin (ja varmasti moni muukin) huutaakin lisää tuulivoimaa, mutta haluten sen jonnekin muualle kuin ”omille” tonteilleen.

    Ja mitä tulee vielä teollisuuteen, niin Suomessa ollaan tässä linjalla jo varmasti maailman puhtaimpia tai ainakin parhaimpien joukossa. Talvivaara puolestaan taisi olla parhaimmillaankin vain hyvä yritys ja ainakin oman käsitykseni mukaan (saatu uutisista) koko hommaa lähdettiin tekemään vähän eksperimentaalisella tavalla odottaen nikkelin hinnankin olevan korkeampi. Tuloksena siitä melko lähelle ekologinen ja taloudellinen katastrofi.

  4. insinöörien puolesta sanoo:

    Myös Satu Hassilla on ”synkkä” diplomi-insinöörin ja tekniikan lisensiaatin tausta ja Antti Tommisenkin ansioluettelosta näyttää löytyvän insinöörin tutkinto. Olli-Poika Parviaisellakin on työkokemusta pelialan firmasta, jossa ei varmaan insinöörivaikutteilta voi välttyä. Menetettyjä tai kannatettavia ehdokkaita siis kaikki, miten nyt haluaakaan asiaa ajatella. 🙂

  5. No mutta hei, insinöörikin on ihminen(?)

  6. Soininvaara kyllä kirjoittaa ja puhuu pääosin asiaa. Siinä ollaan samaa mieltä.

    Yksityiskohtana tuosta tuulivoimaosuudesta voisin sanoa, että ainakin Riku Merikosken (energiamarkkina-analyytikko) mukaan tuo talouselämän missio tuulivoimaa vastaan alkaa olla jo aika eeppistä:

    Kun vihakampanjaa käydään, faktoilla ei ole mitään väliä. Talouselämän yhä raivoisammaksi käyvä hölmöily alkaa jo naurattaa.
    Lain mukaanhan Suomessa ei tueta tuulivoimaa tai mitään muutakaan sähköä negatiivisilla hinnoilla, joten niitä tuskin on Suomeen tulossa. Toimittajaa se ei silti näytä haittaavan, kun ideologiaa edistetään.

    Aika uskomaton on myös toimittajan väite, että pörssisähkön alhaiset hinnat eivät välittyisi kaikille kuluttajille pitkällä aikavälillä. Tämä on ihan sama kuin väite, että perunan tukkumyyntihinta ei vaikuta vähittäismyyntihintaan kaupassa. Suomessahan sähkön markkinahinnat ovat laskeneet jo monta vuotta, ja tämä näkyy kyllä energian hinnassakin.

    Sinänsä on myös huvittavaa käyttää Suomen tuista sanaa massiivinen. Suomi maksaa uusiutuvalle energialle muuhun Euroopaan nähden varsin vähän tukia.

    Talvivaaraan ollaan muuten sitten kaatamassa kerralla enemmän rahaa kuin tuulivoimaan on annettu noita tariffitukia neljässä vuodessa, eikös vain? Mittasuhteetkin kannattaa siis pitää mielessä näissä asioissa.

    Sellainen kommentti vain sitten tähän, että tämä artikkeli jonka alla tätä keskustelua käydään EI ole energiakeskustelua tai tuulivoimakeskustelua varten, joten laitan tässä kohtaa pisteen tälle osuudelle. Pysytään aiheessa.

  1. 23.12.2015

    […] Ketä äänestäisin Pirkanmaalla? (eduskuntavaalien ehdokaslistan läpikäyntiä) […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.